Nieuws

De Schrijftafel stopt na 500 dagen

Nieuws

Challenge winnaar De Schrijftafel gaat na bijna 500 dagen offline. Het is de portfolio website voor studenten journalistiek niet gelukt De Schrijftafel uit te bouwen tot het platform dat ze voor ogen hadden.

In april 2014 was de Schrijftafel – toen nog POST-IT – een van de drie winnaars van The Challenge. Het team kreeg twintigduizend euro van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek voor het verwezenlijken van hun idee: een portfoliosite voor journalistiekstudenten. In oktober 2014 werd de site van De Schrijftafel officieel gelanceerd en kregen studenten journalistiek eindelijk een podium voor hun werk. Op het platform krijgen studenten feedback van tal van bekende journalisten en waren vacatures en interessante journalistiek events te vinden.

‘Helaas is het niet gelukt om genoeg versterking te vinden om de Schrijftafel uit te bouwen tot het platform dat we voor ogen hebben’, schrijven oprichters Mirjam Remie, Nina Schuyffel en Anne-Martijn van der Kaaden op de website. Eind februari zal de website offline gaan, wel gaan ze voorlopig nog door op Facebook om interessante events, tips en vacatures te delen.

 

19 februari 2016
210 woorden 1 min. lezen
Tags: The Challenge