Over de Stand

De komst van Blendle, de opmars van de Belgen en veranderingen bij de NPO, 2014 is een bewogen jaar voor de journalistiek. Maar hoe ziet het journalistieke landschap anno 2014 er eigenlijk uit? De Stand van de Nieuwsmedia vertelt het je!

In navolging van The State of the News Media, van het Amerikaanse onderzoekscentrum PEW, schetst De Stand van de Nieuwsmedia een samenhangend beeld van het Nederlandse journalistieke landschap. Veel data over journalistiek, zoals oplagen, kijkcijfers en werkgelegenheidscijfers, zijn vaak al openbaar, maar verspreid over diverse rapporten en databases. De Stand van de Nieuwsmedia brengt deze cijfers op een overzichtelijke manier samen op een website en in een krant.

voorpagina
De cijfers worden ondersteund door analyses en verhalen kenmerkend voor 2014. Zoals het verhaal van de Belgen die ondertussen bijna al onze kranten in handen hebben, dat van Blendle, waardoor nu eindelijk een levensvatbaar online verdienmodel binnen handbereik lijkt en staatsecretaris Dekker die aankondigt dat de NPO een nieuwe koers gaat varen. Daarnaast geven mediawoordvoerders van diverse politieke partijen hun visie op het journalistieke landschap en hoe hun partij de toekomst ziet.

 

Reageer

Geef een reactie

*