Mohammed Mohandis (PvdA)

Mohandis kopieMohammed Mohandis, de mediawoordvoerder van de Partij van de Arbeid, maakt duidelijk wel te geloven in de kracht van een nieuw systeem van nieuwsvoorziening. ‘’Ik geloof in de kansen voor de journalistiek. Het is misschien waar dat er steeds minder journalisten bij raadsvergaderingen zijn, maar daar staat tegenover dat tegenwoordig bijna alle raadsvergadering live zijn te volgen via internet. Een journalist kan dus met weinig inspanning zo’n vergadering volgen.“

Hij is voorstander van het omlaag brengen van het btw-tarief voor internet-producten, maar meent dat er verder geen rol voor de overheid is weggelegd. ‘’Het kan niet zo zijn, dat de overheid daarin iets gaat voorschrijven. Wel hechten we aan de publieke omroep. Je hebt geen enkele garantie dat bijvoorbeeld RTL doorgaat met nieuwsuitzendingen als dat verlies zou opleveren.

Ik sluit niet uit dat er een ommekeer komt

Hij vindt het zorgelijk dat het onderscheid tussen professionele journalisten en anderen steeds moeilijker te maken is. ‘’Iedereen die zich journalist noemt, zou eigenlijk de journalistieke principes moeten respecteren. Nadeel van de huidige ontwikkeling is ook dat nieuws steeds meer wordt geserveerd in hapklare brokken. Maar hij ziet ook zonnige kanten: ‘’Je ziet aan Blendle dat er bereidheid is om te betalen voor nieuws. En ik sluit niet uit dat er weer meer behoefte gaat komen aan diepgang en duiding. Met de cijfers van de dagbladen gaat het ook niet slecht, al moeten ze op zoek naar nieuwe verdienmodellen en zie je dat er steeds meer flexwerkers komen. Hoe dan ook kan het niet zo zijn dat de overheid daar iets in gaat voorschrijven, hoewel certificering geen slecht idee is’’. Wat regionale samenwerking betreft ‘’baalt’’ Mohandis ervan dat het project in Brabant is gestopt: ,,Het laat zien dat die constructies rond publiek-private samenwerking veel te moeilijk zijn‘’.

Reageer

Geef een reactie

*