SVDJ DENKTANK

DENK MEE OVER DE TOEKOMST VAN DE JOURNALISTIEK

Het Stimuleringsfonds zoekt jonge denkers (20-30 jaar) die willen bijdragen aan het opzetten van een nieuwe journalistieke denktank. In die denktank gaan we het hebben over de toekomst van de journalistiek. Welke problemen kunnen we verwachten en hoe zijn die op te lossen? De thema’s zijn daarbij heel divers, denk aan verdienmodellen, journalistiek vertrouwen en diversiteit. De denktank kan daarbij samenwerken met mediabedrijven en experts om de problemen scherp te krijgen en oplossingen te bedenken.

Hoe de denktank er in de praktijk uit moet gaan zien willen we graag met de toekomstig deelnemers zelf bespreken. Welke werkvorm spreekt je aan, hoeveel tijd wil je investeren en wie zouden er moeten deelnemen aan de ideale denktank?

We nodigen iedereen die affiniteit heeft met journalistiek daarom uit om deel te nemen aan een zogenoemde focusgroep, om samen te onderzoeken welke vorm de denktank zou moeten aannemen.

Wil jij meebouwen aan deze nieuwe denktank? Meld je dan hieronder aan voor de focusgroep. Deze komt bijeen op 20 augustus van 18:00 tot 22:00 uur in Utrecht. Ben je niet in de gelegenheid om te komen, maar wil je wel meedenken? Vul dan de enquête in om jouw inzichten met ons te delen.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze oproep? Neem dan contact op met Floor Cornelisse (f.m.cornelisse [ at ] gmail.com), verantwoordelijk voor de Denktank.