Digitale bijeenkomst

Masterclass – Gewoon gaan? De weg naar het correspondentschap

Digitale bijeenkomst

Masterclass – Gewoon gaan? De weg naar het correspondentschap

Het is een droom van vele journalisten (in spé): buitenlandcorrespondent worden. Maar hoe doe je dat? Stap je gewoon op het vliegtuig en ga je verhalen maken of moet je jezelf eerst bewijzen op een redactie in Nederland? En als je er dan eenmaal zit, hoe verdien je dan je geld?

Het programma
In deze online masterclass, georganiseerd door Vers in de Pers en de Buitenlandredactie, leggen we je alles uit. Te gast zijn drie jonge correspondenten: Cindy Huijgen (China), Joost Scheffers (Egypte) en Rosa van Gool (Italië, Griekenland en de Balkan). Zij vertellen je hoe ze zijn begonnen, welke voorbereidingen ze hebben getroffen, hoe ze aan opdrachtgevers zijn gekomen en wat de uitdagingen van het vak zijn. Natuurlijk is er ook tijd voor vragen, want we willen vooral dat toekomstige correspondenten aan het einde van deze masterclass volledig voorbereid zijn op een eventuele carrière in het buitenland.

Voor wie?
Deze masterclass wordt georganiseerd voor startende journalisten en studenten journalistiek. Uiteraard is de masterclass ook te volgen door andere geïnteresseerden. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvang je een link voor Zoom.

Klik hier om je aan te melden voor de masterclass

Datum
03 maart 2021
Tijd
20:00 – 21:30
Organisator
NVJ – Masterclass – Gewoon gaan? De weg naar het correspondentschap
Kosten
Deelname is gratis, aanmelden verplicht
Aanmelden Masterclass