Training

Talentprogramma onderzoeksjournalistiek: IMPACT

Training

Talentprogramma onderzoeksjournalistiek: IMPACT

Creëer meer impact met jouw verhaal en wordt een futureproof journalist! In maart 2021 start MediaPerspectives met een nieuwe editie van het Talentprogramma onderzoeksjournalistiek: IMPACT. Tijdens dit vier maanden durende traject leren ze je de nieuwste technologieën toe te passen, zodat je verhalen nog meer maatschappelijke impact opleveren. Inschrijven voor dit programma is mogelijk tot 22 februari 2021. Het programma start in de week van 8 maart en eindigt begin juli.

Wat is IMPACT?

IMPACT staat voor Investigative Media Program And Coaching Talent. Door de globalisering van mediacontent, de enorme vlucht van ‘fake news’ en de ontwikkeling van steeds meer mediapltformen, worden er hoge eisen gesteld aan journalisten. Op welk medium komt je verhaal het beste tot zijn recht en hoe zorg je dat je je publiek meezuigt in de misstanden die je aan de kaak wilt stellen? Deze vragen zijn in het uitdijende medialandschap niet zo simpel meer.

Met dit programma willen we jonge onderzoeksjournalisten klaarstomen voor deze uitdagingen. In vier maanden tijd gaan we je uitgebreid kennis laten maken met de mogelijkheden van immersieve media en het gebruik van data bij onderzoek en de productie. Daarnaast besteden we aandacht aan hoe jij in je vak en loopbaan staat, door middel van intervisie-bijeenkomsten en individuele loopbaancoaching.

Hiermee leveren wij breder inzetbare future proof onderzoeksjournalisten op, die op de hoogte zijn van de nieuwste technieken, en daar kritische keuzes in kunnen maken, voldoende inzicht hebben in hun eigen functioneren en goed projectmatig kunnen werken.

Inschrijven voor deze training kan tot 22 februari 2021. 

Dit programma wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vanuit de regeling Talentontwikkeling

Datum
10 maart / 08 juli 2021
Locatie
Hilversum
Organisator
Media Perspectives
Kosten
€ 450.-
Meer informatie en aanmelden