Digitale bijeenkomst

Vervolgsessie Regio Vecht Terug – Opleidingen en lokale journalistiek

Digitale bijeenkomst

Vervolgsessie Regio Vecht Terug – Opleidingen en lokale journalistiek

Bart Brouwers, Hoogleraar Journalistiek en Mediastudies aan de RUG, gaat tijdens deze sessie in gesprek met Douwe Schaaf (CHE), Joelle Swart (RUG) en Hans de Clercq (HU) over hoe de aansluiting tussen de lokale journalistiek en de journalistieke opleidingen in Nederland aangescherpt kan worden.

In de nasleep van ons online congres “De Regio Vecht Terug” hebben we op 10 juni om 11:30 uur een online sessie rond het perspectief van de opleidingen op de lokale/regionale journalistiek. Gasten daarbij zijn Joëlle Swart (Rijksuniversiteit Groningen), Douwe Schaaf (Christelijke Hogeschool Ede) en Hans de Clercq (Hogeschool Utrecht), die alle drie actief zijn in projecten waarbij studenten journalistiek een rol vervullen in de regionale of lokale journalistiek.

In deze SvdJ-sessie zullen ze nader ingaan op de rol die de opleidingen kunnen spelen voor de lokale journalistiek en gaan ze met elkaar in discussie over de taken, de kansen en de risico’s. De sessie wordt live bij te wonen via een stream, maar is ook achteraf nog te bekijken. De sessie staat onder leiding van Bart Brouwers, hoogleraar Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en eigenaar van het Europese journalistieke platform Innovation Origins.

Wat: Journalistieke opleidingen & Lokale Journalistiek

Wanneer: 10 juni 11:30-12:30

Aanmelden: via deze link

 

Datum
10 juni 2021
Tijd
11:30 – 12:30
Locatie
Online
Organisator
SVDJ
Kosten
Deelname is gratis, aanmelden verplicht
Aanmelden