Bijeenkomst

Zoek het samen uit! – GEANNULEERD

Wil jij samen met collega-journalisten onderzoek doen naar één onderwerp? Kom naar een van onze ‘Zoek het samen uit’-bijeenkomsten! Meld je nu aan.

Dit event is geannuleerd, had jij wel graag willen komen? Stuur Coco Gubbels een berichtje via coco@svdj.nl. 

Verspreid over het land houden journalisten zich met dezelfde onderwerpen bezig, zoals energietransitie, klimaat, (jeugd)zorg, grote bouwprojecten, huisvesting of onderwijs. Wat als journalisten, uit verschillende regio’s, onderling de krachten bundelen?

Komend half jaar organiseren we vanuit SVDJ verschillende bijeenkomsten door het land heen onder de noemer: ‘Zoek het samen uit’.

Voor wie? 

Of je nu freelancer bent of in dienst, het maakt voor deze middag niet uit. Het gaat om de wens om samen aan een onderzoeksverhaal te werken. Je kunt als individu of als team komen.

Wissel ideeën uit, ontmoet vakgenoten en verken mogelijke samenwerkingen door heel Nederland. Tijdens deze middag ga je direct samen aan de slag met verschillende onderzoeksthema’s en kun je met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek in gesprek over de subsidiemogelijkheden voor toekomstige samenwerkingsprojecten.

Inhoud programma

Deze bijeenkomsten staan in het teken van het verkennen van samenwerking en het ontmoeten van collega’s van verschillende media. De bedoeling is om deze middag actief met elkaar aan de slag te gaan. Dit doen we aan de hand van de methode van cross-border collaborative journalism.

Op basis van onderzoeksthema’s die de deelnemers van tevoren aandragen, gaan we uiteen in subgroepen en onderzoeken we hoe journalisten met gelijke interesses samen onderzoeksverhalen zouden kunnen maken. Hierbij zullen journalistieke trainers aanwezig zijn om de werksessies in goede banen te leiden.

Programma
13.30 – 14.00: Inloop (koffie/thee)
14.00 – 15.00: Welkom en inspiratiesessie
15.00 – 15.15: Pauze
15.15 – 16.00: Workshop
16.00 – 16.15: Pitchen
16.15 – 17.15: Samenwerken
17.15 – 18:00: Borrel

Data alle bijeenkomsten

Het is mogelijk om je voor één, maar ook voor meerdere bijeenkomsten aan te melden. De opzet van elke middag is hetzelfde.

  • 7 maart, Almere
  • 21 maart, Nijmegen
  • 6 april, Dordrecht

Contact

Vragen over ‘Zoek het samen uit’? Neem contact op met Coco Gubbels (coco@svdj.nl) of Lotte Kamphuis (lotte@svdj.nl).

 

Datum
21 maart 2023
Tijd
13:30 – 18:00
Locatie
Nijmegen
Organisator
Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
Kosten
Geannuleerd