Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Multiple Journalism Festival

29 maart 2018, 10:00 - 17:00

Multiple Journalism presenteert in samenwerking met VersPers op 29 maart 2018 in het Amsterdamse A Lab een festival over innovatieve storytelling.

Journalisten, digitale verhalenvertellers en mediamakers uit alle uithoeken van de wereld komen naar Nederland voor dit feest. Het festival is toegespitst op hoogstaande innovaties in de journalistiek die nu eens niet uit Silicon Valley komen, maar uit niet-Westerse landen waar het nieuws vooral via mobiele dragers het publiek bereikt. De festivalbezoekers gaan actief beleven hoe het is om in Taiwan nieuws te consumeren. Je leert de nieuwste snufjes rond non-fictie storytelling in Brazilië kennen. En wie denkt dat ze in Maleisië gebukt gaan onder de inperking van persvrijheid leert 29 maart dé truc om daar via online publicaties onder uit te komen, met een goed online verdienmodel. Iets waar we in Nederland nog steeds naar op zoek zijn.

Deze internationale experts uit Brazilië, Zuid-Afrika, Maleisië en Taiwan delen hun kennis uit de innovatieve visuele online storytelling praktijk waarin zij werken. Het programma van het Festival Multiple Journalism bestaat uit een inspirerende keynote, boeiende discussies en enerverende workshops. En niet te vergeten: gave muziek.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Een ticket is 69 euro per persoon. Early birds ontvangen 20 euro korting. Meer informatie over het festival is te vinden op Facebook via Festival Multiple Journalism. Tickets koop je hier.

Multiple Journalism is een online multimediale veldgids voor de onafhankelijke journalist. Het verzamelt en recenseert nieuwe journalistieke initiatieven wereldwijd. De beste innovatieve praktijken die op creatieve wijze technologie inzetten zijn te vinden op multiplejournalism.org.

VersPers is een platform gespecialiseerd in het trainen, maken en bedenken van innovaties in de journalistiek. Bij VersPers worden de grenzen van de journalistiek opgezocht, creatieve denktechnieken helpen de redactie producties te maken die niet per se klassiek journalistiek zijn, maar wel in de kern het journalistieke verhaal vertellen.

Gegevens

Datum:
29 maart 2018,
Tijd:
10:00 - 17:00
Website:
https://www.facebook.com/events/285222522006779/

Locatie

A Lab
Overhoeksplein 2
Amsterdam,