Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

22 mei De Regio Vecht Terug

22 mei 2019, 13:00 - 18:00

| €20

Hoe kunnen we de regionale en lokale journalistiek versterken? Die vraag staat centraal tijdens de tweede editie van De Regio Vecht Terug op 22 mei. Tijdens dit congres in het Muntgebouw in Utrecht geven we je een update van de stand van zaken in de regio. We laten de beste voorbeelden uit de binnen- én buitenlandse praktijk zien, zoals veelbelovende samenwerkingen. Ook is er aandacht voor recent onderzoek. Het wordt een middag die niet draait om problemen, maar om praktische oplossingen. 

In het Verenigd Koninkrijk vult de BBC de gaten op bij regionale redacties, door 150 journalisten te detacheren bij streekomroepen. Matthew Barraclough, hoofd van het project Local News Partnership, vertelt hoe het initiatief tot stand is gekomen. In Denemarken stimuleert de overheid private mediaorganisaties door een deel van de redactionele kosten te vergoeden, Lars Werge van de Danks Journalistforbund komt dit Deense model toelichten.

Maar ook in Nederland gebeurt er een hoop. Follow the Money lanceerde onlangs met de vier regionale omroepen van Noord- en Oost-Nederland een project waarbij het publiek onderwerpen kan pitchen die lokaal journalistiek onderzoek verdienen. Arne van der Wal vertelt over de samenwerking. Uitgever NDC lanceerde drie hyperlokale journalistieke platforms in Noord-Nederland. Projectleider Douwe Wijbrands en verslaggever Jonathan Ploeg laten hun model voor verdiepende lokale journalistiek zien. De Belofte van Omroep Gelderland is een serie verhalen over raadsleden: doen zij wat ze zeggen? Hoofdredacteur Sandrina Hadderingh legt uit hoe de omroep samen met lokale omroepen en het publiek de lokale politiek onder de loep neemt.

Tijdens het congres stel je je eigen dagprogramma samen en kun je kiezen uit diverse masterclasses, workshops en debatten die we samen met NVJ, Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, Regionale Publieke Omroep, Nederlandse Lokale Publieke Omroepen en Vereniging van Onderzoeksjournalisten organiseren.

Een ticket voor De regio vecht terug kost 20 euro. Bij binnenkomst krijg je tegen inlevering van je ticket consumptiemunten waarmee je terecht kunt bij de bar.

Kijk voor het complete programma en tickets op www.regiovechtterug.nl

Gegevens

Datum:
22 mei 2019,
Tijd:
13:00 - 18:00
Kosten:
€20
Website:
www.regiovechtterug.nl

Locatie

Muntgebouw
Leidseweg 90
Utrecht,