Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Effective Data Communication

17 maart 2016, 10:00 - 18 maart 2016, 17:00

| €499

In elke functie waar met informatie of data wordt gewerkt, moet je van tijd tot tijd je gegevens presenteren. Dit kan bijvoorbeeld voor een managementrapportage zijn, een jaarverslag of een wetenschappelijk artikel.

Maar hoe presenteer je jouw data op een krachtige manier zodat het doel van je presentatie bereikt wordt? Hoe vertel je een verhaal met je data zodat het voor je doelgroep begrijpelijk en overtuigend is? Kennis over effectief communiceren met visualisaties is dan essentieel.

Het is bijzonder waardevol als je in staat bent om glasheldere visualisaties zoals grafieken en tabellen te maken. Je voorkomt hiermee namelijk dat jouw doelgroep zich moet inspannen om te snappen waar het om gaat. Bovendien zorg je ervoor dat jouw doelgroep zich betrokken voelt.

In deze training maak je kennis met verschillende vormen van visualisaties. Er wordt gekeken naar de basisprincipes van vormgeving en grafisch ontwerp, en er wordt gelet op praktische mogelijkheden zodat jezelf een goede visualisatie kunt ontwerpen. Met het uiteindelijke doel: impact hebben op je doelgroep.

Omschrijving training

Je ontvangt in de training een overzicht van de meest gangbare manieren om informatie te visualiseren. We kijken hierbij naar vormen waarin communicatie met data het meest effectief werkt.

Op de eerste trainingsdag wordt stilgestaan bij de theoretische kaders. De trainer put hierbij onder andere uit onderzoek dat zij heeft verricht naar het effect van visualisaties. Er is ook volop ruimte voor praktische opdrachten waarbij het maken van de juiste visuele keuzes centraal staat. Hoe kies je bijvoorbeeld een grafische vorm die aansluit bij de visuele kennis van je doelgroep?

De tweede dag wordt verder ingegaan we in op het verder verfijnen van de grafische vorm. Je gaat op basis van beschikbare data zelf aan de slag met het maken van een aantal visualisaties in Excel. Zo wordt ingezoomd in op het effectief communiceren met je data en de impact op je doelgroep. Ook wordt gekeken naar nieuwe manieren om grafieken te maken. Er wordt afgesloten met voorbeelden van dashboards.

De focus in deze training ligt op het maken van eenvoudige maar goed communicerende visualisaties. Breng je data tot leven, kies voor de juiste visuele vorm en overtuig je publiek. De kennis die je opdoet in de training kun je direct toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.

De volgende vragen worden onder meer in de training behandeld:

  • welke belangrijke principes zijn van toepassing bij het visualiseren van data?
  • welke soorten visualisaties zijn er en voor welke situatie werken ze het meest effectief?
  • welke direct toepasbare stappen kun je zetten om te komen tot een effectieve visualisatie?
  • hoe zorg je dat de visualisatie begrijpelijk is voor je doelgroep?
  • hoe kun je vormgeving en ontwerp inzetten om je visualisatie beter te laten communiceren?
  • hoe kun je met een eenvoudige visualisatie een heldere boodschap overbrengen?

Trainer

Stephanie-Evergreen-

Stephanie Evergreen (VS) is adviseur, onderzoeker, ontwerper, blogger en trainer. Haar onderzoek naar de manier waarop datavisualisaties communiceren, vormt de basis van haar trainingen en advieswerk. Ze helpt organisaties om hun data te visualiseren en op een effectieve manier een verhaal te vertellen. In 2013 verscheen haar boek Presenting Data Effectively. Ze werkt momenteel aan een tweede boek dat in 2016 moet verschijnen.

Gegevens

Begin:
17 maart 2016, 10:00
Einde:
18 maart 2016, 17:00
Kosten:
€499

Organisator

Graphic Hunters
Website:
www.graphichunters.nl

Locatie

Mmousse
Krom Boomssloot 8 hs
Amsterdam,
+ Google Maps