Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Heden, verleden en toekomst van innovatie in de journalistiek

19 februari 2016, 13:00 - 17:00

Op vrijdag 19 februari 2016 viert de MA Journalistiek en media van de Universiteit van Amsterdam haar 15-jarig bestaan. Meer dan 380 studenten hebben de afgelopen 15 jaar de opleiding voltooid en zijn aan de slag gegaan in de Nederlandse journalistiek. Ze zijn overal te vinden: bij de landelijke dagbladen en publieke omroep, in startups en freelance collectieven, als correspondent in het buitenland of als documentairemaker in de binnenstad. Ze geven de journalistiek van de toekomst vorm. Maar de journalistiek zit midden in een transformatieproces. Hoe ziet die toekomst er uit?

Die vraag is het thema van de conferentie Heden, verleden en toekomst van innovatie in de journalistiek. Wat is er terecht gekomen van de voorspellingen over de journalistiek uit het verleden en wat kunnen we zeggen over succesvolle innovaties in de toekomst?

Speciale gast: Charlie Beckett, directeur van Polis, het onderzoeksinstituut voor journalistiek en samenleving van de London School of Economics. Andere sprekers zijn onder meer: Mark Deuze, Dick van Eijk, Francisco van Jole, Bregtje van der Haak, Mirjam Prenger, Freek Staps, Peter Vasterman, Frank van Vree en Huub Wijfjes.

Programma

13:00 – 13.30 uur              Opening conferentie

13:30 – 15:00 uur              Keynote Charlie Beckett

15:15 – 16:00 uur              Sessie 1: Wat is er terecht gekomen van de voorspellingen over de journalistiek?

16:15 – 17:00 uur              Sessie 2: Innovatie en transformatie van de journalistiek in het verleden, het heden en de toekomst

 

Locatie: Desmet Studio’s (Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam)

Aanmelden: de conferentie is gratis toegankelijk, maar het aantal plaatsen is helaas beperkt. Deelnemers worden verzocht zich aan te melden via een mail naar prenger@uva.nl

Gegevens

Datum:
19 februari 2016,
Tijd:
13:00 - 17:00

Organisator

Universiteit van Amsterdam

Locatie

Desmet Studio’s
Plantage Middenlaan 4a
Amsterdam, Nederland