Laden Evenementen

« All Evenementen

Perspectives on Post Truth Journalism met Joris Luyendijk en Evgeny Morozov

15 mei 15:00 - 17:00


Op maandag 15 mei organiseren het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en iMMovator een event voor media professionals met als thema: ‘Perspectives on Post Truth Journalism’. Schrijvers en journalisten Joris Luyendijk en Evgeny Mozorov presenteren hun visie op dit thema.

Met Brexit en de Amerikaanse verkiezingen is een nieuw concept opgekomen: ‘post-truthism’. In de campagnes voor Brexit en Trump werden eigen waarheden, opinies en zelfs feiten gecreëerd om andere te kleineren. Daarnaast groeit het zogenaamde ‘fakenews’ en ‘clickbaits’ op platforms als Facebook. Hoeveel waarde geef je als (toekomstig) media maker aan de waarheid? Geef je je gebruikers wat ze willen? Zie je het als jouw taak ze op te voeden? Hoe ontwerp je als mediamaker mediaproducten waarin feiten, waarheid en boodschappen die het publiek bereiken, ook als ze niet willen luisteren?

jl150Joris Luyendijk is een in Nederland geboren, maar in Londen wonende, schrijver en journalist. Na 5 jaar als correspondent in het Midden Oosten te hebben gezeten, werd hij door ‘The Guardian’ in Londen gepositioneerd om de cultuur van de stad te onderzoeken. Nadat hij de stiltecode in de bankierswereld doorbrak, schreef hij de bestseller: ‘Dit kan niet waar zijn’.

 

 


em150Evgeny Morozov
is journalist en schrijver afkomstig uit Wit-Rusland. Morozov is bekend door het ontmaskeren van mythes en media aannames, door het gebruiken van feiten, cijfers en degelijke onderzoeken. Enige tijd geleden startte hij een onderzoek over hoe het internet democratisering kon belemmeren. Dit resulteerde in The Net Delusion: The Dark Side of Internet Freedom, waarin hij de revolutionaire kracht van het internet en sociale media bekritiseert. Morozov is expert in toepassingen van technologie in sociale en politieke omgevingen.

Programma

14.30 Inloop
15.00 Opening René van Zanten (Directeur SVDJ)
15.05 Evgeny Morozow
15.35 Joris Luyendijk
16.00 Spreker (nog onbekend)
16.30 Wrap Up/ Discussie
17.00 Borrel

Gegevens

Datum:
15 mei
Tijd:
15:00 - 17:00

Locatie

Raadhuis van Hilversum
Dudokpark 1
Hilversum,

Deel dit artikel: