Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Podcastfestival 2020 : Onzichtbaar

18 september 10:00 - 19 september 17:00

| €10 – €120

Evenement Navigatie

Het Podcastfestival heeft dit jaar als thema: Onzichtbaar. Audio is vanzelfsprekend onzichtbaar, maar podcasts kunnen ook een wereld laten zien die vaak onzichtbaar blijft. Hoe is het bijvoorbeeld om visueel beperkt te zijn in Nederland?

Tatjana Wehrmann en Sander Smale wonnen vorig jaar de pitchwedstrijd met hun idee ‘De Witte Stok’.  Op de openingsavond hoor je de eerste aflevering en gaan we met hen in gesprek. Ook spreken we Alix Spiegel, een van de makers van de Amerikaanse podcast Invisibilia (NPR). Door de maatregelen rondom COVID-19 kunnen we elkaar niet in grote getale treffen, dus is het Podcastfestival dit jaar ook deels onzichtbaar. We zien elkaar niet. Of wel?

Op 18 september vindt voor het eerst een podcastconferentie plaats in de Tolhuistuin. Deze dag is speciaal voor mensen die op een professionele manier met podcasts bezig zijn, of dat graag zouden willen. Omdat het door de coronamaatregelen niet mogelijk is van zaal te wisselen, kies je voor de hele dag één track. Er zijn drie tracks: Innovatie (in het Nederlands), Storytelling (in het Nederlands) en Claiming Space (in het Engels). Let er dus op bij het kopen van een kaartje dat je een kaartje koopt voor die specifieke track. Het programma van de podcastconferentie is offline en wordt niet gestreamd.

Bij het kaartje dat je koopt zit een online bezoek aan het festival op 19 september én de virtuele openingsavond van het festival op 18 september inbegrepen. Wil je ook nog naar een van de fysieke festivallocaties? Dan zul je daar een apart kaartje voor moeten kopen.

Bekijk hier het conferentieprogramma

Op 18 september om 20 uur opent het festivalterrein feestelijk. De Eeuw van de Amateur host een gesprek met Tatjana Wehrmann en Sander Smale, makers van de Witte Stok en Domino Sound, de curatoren van het Engelstalige programma. De openingsavond is geheel virtueel te volgen via. Voor dit programmaonderdeel zijn geen losse kaartjes te koop, maar het zit inbegrepen in alle andere kaartsoorten.

Het Podcastfestival vindt plaats in vier steden tegelijk: Groningen, Utrecht, Nijmegen en Amsterdam. Voor alle locaties is gelimiteerd plek, maar de kaartjes zijn nu te koop. Als je een kaartje koopt voor een van de locaties kun je daar de hele dag het programma fysiek bijwonen én je hebt toegang tot het online festivalterrein waar je digitaal kunt meemaken wat er op de andere plekken gebeurt. Het is ook mogelijk om een online kaartje te kopen, daarmee krijg je toegang tot het online festivalterrein waarmee je kunt meeluisteren met het gehele programma op de verschillende locaties én het online only programma.

Bekijk hier het programma in het Filmcafe in Utrecht

Bekijk hier het programma bij VRIJDAG in Groningen

Bekijk hier het programma in Brebl in Nijmegen

Gegevens

Begin:
18 september 10:00
Einde:
19 september 17:00
Kosten:
€10 – €120
Website:
https://podcastfestival.nl/

Organisator

Podcastnetwerk
Website:
https://podcastfestival.nl/