Laden Evenementen

« All Evenementen

Presentatie: Nieuwsecosysteem Rotterdam

07 december 14:00 - 16:00

Evenement Navigatie

11511373774_f3622f12b6_o-1-768x510

Spelen kranten en omroepen in Rotterdam nog een rol van betekenis, of zijn  betrokken burgers op social media belangrijker dan we denken? Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek deed onderzoek naar het nieuwsecosysteem van Rotterdam en presenteert de resultaten donderdag 7 december in Rotterdam. De resultaten worden in ontvangst genomen door Hermineke van Bockxmeer, directeur Sport en Cultuur bij de Gemeente Rotterdam.

Het nieuws van de stad in kaart

In samenwerking met Utrecht Data School en studenten van de Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam heeft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek al het lokale nieuws over Rotterdam gedurende een week nauwgezet in kaart gebracht. Van de grootste nieuwsgebeurtenissen in die week is een reconstructie gemaakt om te laten zien wie er bovenop zaten, welke platformen (krant, radio, tv, website) hierbij leidend of volgend waren en wie het nieuws voorzag van nieuwe invalshoeken, bronnen en verdere verdieping. Ook de rol van social media – van bestaande partijen, maar ook van buiten de media – is in het onderzoek meegenomen.

Het onderzoek in Rotterdam is de laatste uit een reeks van vier. Eerder werden de resultaten van UtrechtAmsterdam en Den HaagOnderzoek van het Fonds uit 2012 laat zien dat nieuwe journalistieke platformen als DUIC en Vers Beton eerder van de grond lijken te komen in grotere steden die nog over een redelijke infrastructuur voor lokaal nieuws beschikken. De vraag is dan ook of er in de G4 slimme oplossingen te vinden zijn waar de nieuwsvoorziening elders in het land van kan profiteren.

Datum & locatie

Datum: 7 december
Inloop: 13:30 uur
Aanvang: 14:00 uur
Borrel: 16:00 uur
Locatie: Centrum Rotterdam, adres volgt

Foto door: www.haaijk.nl (CC)

Gegevens

Datum:
07 december
Tijd:
14:00 - 16:00

Deel dit artikel: