Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Thema-avond: Impactgedreven onderzoeksjournalistiek

10 oktober 2019, 19:30 - 22:00

| Gratis
personaliseren

Impact binnen de onderzoeksjournalistiek, wat houdt dat in? Hoe meet je of je impact maakt? Waarom zouden onderzoeksjournalisten hier mee bezig moeten zijn? Op donderdag 10 oktober wordt er tijdens de tweede thema-avond over onderzoeksjournalistiek antwoord gegeven op deze vragen. De avond staat in het teken van het definiëren en ontwarren van de discussie over impact en biedt handvatten om je eigen organisatie nog meer van betekenis te laten zijn. Toegang is gratis.

De uit San Francisco afkomstige Lindsay Green-Barber van Impact Architects vertelt op deze avond over het nut en de noodzaak van impact gedreven journalistiek. Lindsay werkte onder andere voor het Centre for Investigate Reporting en hielp The Guardian om een impact-driven newsroom te worden.

De tweede spreker van de avond is Jeroen Trommelen van Investico. Bij Investico hebben ze zo hun eigen kijk op wat impact is of wat het zou moeten zijn. In 2018 schreef Jeroen samen met collega Thomas Muntz een essay genaamd Weg met de impact! over waarom bewust sturen op impact niet altijd een goed idee is.

Bernadette Kuijpers van Impact Makers is de derde spreker van de avond. Zij vertelt deze over de (achtergestelde) ontwikkeling van impactproductie in Nederland. Bernadette vergelijkt de situatie in Nederland met het verhaal van Lindsay Green-Barber: wat kunnen we in Nederland van de ervaringen van Impact Architects leren? Bernadette richtte Impact Makers op in 2015 vanuit de overtuiging dat een goed verhaal, gezien door de juiste mensen, de wereld kan veranderen.

De vierde spreker van de avond is journalist Bas Haan (oa Nieuwsuur). Bas vertelt vanuit zijn eigen ervaring hoe hij omgaat met impactgedreven onderzoeksjournalistiek. Welke keuzes maakt hij bij het maken van een verhaal en zit er een strategie achter? Impact maken is volgens Bas cruciaal, maar het mag nooit een doel op zich zijn.

De avond wordt gemodereerd door Esther van Rijswijk. De voertaal is deels Engels.

Meld je aan voor de thema-avond

Wanneer: donderdag 10 oktober, inloop 19:30 – start programma: 20:00
Waar: VondelCS Amsterdam
Toegang: Gratis, Aanmelden is niet meer mogelijk
Let op: We zitten VOL

Gegevens

Datum:
10 oktober 2019,
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, ,

Locatie

VondelCS
Vondelpark 3
Amsterdam,
+ Google Maps