Apple News test met videosectie

applelogo

Apple News biedt bij wijze van test ook video’s aan in de Amerikaanse versie van de nieuwsapp. Betrokken media zien het aantal kijkers direct toenemen.

Apple is bezig met het testen van een videosectie in de nieuwsapp Apple News, meldt Digiday. De videosectie is vergelijkbaar met andere verzamelingen van verhalen over een onderwerp die in de app worden gepresenteerd. De inhoud van de videosectie is geselecteerd door Apple News-redacteuren en niet door algoritmes.

Media die betrokken zijn bij de test melden aan Digiday dat Apple News het aantal kijkers van opgenomen video’s omhoogstuwt, al wil niemand exacte cijfers geven. Ook Apple wil tegenover Digiday niet reageren op vragen over de test. Het is daarom onduidelijk of de videomodule binnenkort breder wordt uitgerold en hoe het past in de toekomstplannen van Apple News.

De tweejarige app Apple News is op dit moment alleen beschikbaar op iPhones en iPads in de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Voor andere telefoons bestaat slechts een widget met een overzicht van vier nieuwsartikelen.

Lees ook: De mysterieuze werkwijze van Apple News

Deel dit artikel:

Over Jolanda van de Beld

Jolanda van de Beld studeerde Nederlands, Politicologie en Journalistiek & Media aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als freelance journalist, met name voor NRC, en houdt zich veel bezig met de nieuwe mogelijkheden van online journalistiek.

Reageer

Geef een reactie

*