Bestuur Pulitzerprijs verruimt de ‘breaking news’ categorie

Pulitzerprijs

Voorheen kwam alleen lokaal nieuws in aanmerking voor de categorie, maar inmiddels is deze opengesteld voor breaking news in de ‘breedste zin’. Met deze wijziging wil het bestuur de categorie openstellen voor alle nieuwsgebeurtenissen van betekenis, ongeacht of deze lokaal of nationaal zijn.

Dat meldt de organisatie in een persbericht. Dana Canedy, beheerder van de Pulitzerprijs, licht de keuze toe: ‘prijswaardige journalistiek in de breaking news categorie houdt niet alleen rekening met de omvang van het evenement, maar ook met de kwaliteit van de journalistiek.’ Het bestuur hoopt met deze wijziging een breder scala aan inzendingen te ontvangen.

Eerdere winnaars in de categorie waren lokale nieuwsorganisaties als The Denver Post en The East Bay Times, maar ook grote dagbladen als The Washington Post en New York Times hebben winnende lokale nieuwsverhalen ingezonden.

De Pulitzerprijs wordt uitgereikt in 14 journalistieke categorieën. Tijdschriften, kranten en online nieuwsorganisaties kunnen hun verhalen inzenden voor de nominaties van 2018, die in april dat jaar worden uitgereikt.

Foto: Pulitzer.org

 

Over Dirck de Kleer

Dirck de Kleer schrijft het liefst over wetenschappelijk onderzoek. Hij rondt in juli een master Media en Journalistiek af aan de Erasmus Universiteit en vervolgt zijn studie aan Duke University, waar hij zich op politiek en religie zal richten.

Reageer

Geef een reactie

*