Televisie belangrijkste nieuwsbron voor Amerikaanse stemmers

cnn-building-1617354

Amerikaanse stemmers aan beide kanten lieten zich rond de verkiezingen vooral informeren door televisiezenders. Facebook volgt op ruime afstand.

Bij de Trump-stemmers staat Fox News bovenaan: 40 procent wees deze zender aan als belangrijkste informatiebron. Bij de achterban van Clinton was dat CNN met 18 procent.

De cijfers zijn bekendgemaakt door Pew Research Center, dat een peiling deed onder 4.183 Amerikanen.

De invloed van Facebook op de verkiezingen is veelbesproken. Het sociale medium zou een steeds belangrijkere bron voor stemmers worden. In het Pew-onderzoek eindigt Facebook bij beide groepen stemmers als derde: voor respectievelijk 7 procent (Trump) en 8 procent (Clinton) was het de belangrijkste bron.

Wanneer de stemmersgroepen gecombineerd worden, staat Fox News met 19 procent bovenaan, gevolgd door CNN met 13 procent. Facebook staat op drie met 8 procent. Lokale kranten en The New York Times staan onderaan en zijn beiden voor 3 procent van de stemmers het belangrijkst.

Deel dit artikel:

Over Menno van den Bos

Menno van den Bos is freelance journalist en schrijft over media en maatschappij. Hij werkt voor Vrij Nederland, VICE en SVDJ.nl.

Reageer

Geef een reactie

*