The Financial Times splitst video-aanbod in niches

Schermafbeelding 2017-06-16 om 11.25.20

Met zogeheten ‘verticals’ moet het makkelijker worden doelgroepen te bereiken en zijn de video’s aantrekkelijker voor toekomstige adverteerders.

Het video-aanbod van The Financial Times wordt opgesplitst in verschillende niche-kanalen, meldt Digiday. Door deze zogeheten ‘verticals’ moet het makkelijker worden doelgroepen te bereiken en zijn de video’s aantrekkelijker voor toekomstige adverteerders.

De verticals krijgen een eigen YouTube-kanaal, FT-pagina en social media-accounts. Op dit moment zijn er twee niche-kanalen: FT Life over lifestyle-onderwerpen en FT Transact over onderwerpen binnen de financiële sector. In de komende maanden zal FT nog drie video-verticals lanceren. Op dit moment zijn de video’s journalistiek, maar FT kondigt aan dat ook branded content in het vertical-project past.

FT zet binnen de verticals in op video’s die lang houdbaar zijn en grotendeels losstaan van de nieuwsagenda. De extra inspanningen voor het video-aanbod zijn te verklaren door het belang ervan voor het aantal bezoekers dat terugkeert naar de site van FT. Regelmatig terugkerende bezoekers zijn potentiële nieuwe abonnees. “People are more likely to turn into quality visitors [and return to the site] if video is the first or second hit in their journey”, zegt Kay Josiah, hoofd commerciële ontwikkeling bij FT, tegen Digiday.

Deel dit artikel:

Over Jolanda van de Beld

Jolanda van de Beld studeerde Nederlands, Politicologie en Journalistiek & Media aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als freelance journalist, met name voor NRC, en houdt zich veel bezig met de nieuwe mogelijkheden van online journalistiek.

Reageer