Vox en ProPublica gaan samen video’s maken

VOX_PROPUB_STILL.0

De twee Amerikaanse media willen de video-expertise van Vox combineren met de onderzoekscapaciteit en berichtgeving van ProPublica.

Nieuws- en opiniewebsite Vox en onderzoeksjournalistiek platform ProPublica gaan een jaar lang samen video’s maken. Dat meldden de twee Amerikaanse media afgelopen maandag.

Met het initiatief wil de redactie van ProPublica meer leren over het maken van journalistieke video’s – de expertise van Vox. Voor de inhoud zal worden gebruikgemaakt van de onderzoeksvaardigheden en berichtgeving van ProPublica. Dit zal naar eigen zeggen resulteren in ‘great visual stories treated with creativity, curiosity, and care’.

ProPublica werkte bij gelegenheid al eerder samen met Vox. Een video over ‘war on drugs’ als onderdeel van de ‘war on terror’ in de Verenigde Staten is daarvan een bekend voorbeeld.

De samenwerking creëert ook direct een vacature voor een videomaker, genaamd Vox-ProPublica Video Fellowship.

Deel dit artikel:

Over Jolanda van de Beld

Jolanda van de Beld studeerde Nederlands, Politicologie en Journalistiek & Media aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als freelance journalist, met name voor NRC, en houdt zich veel bezig met de nieuwe mogelijkheden van online journalistiek.

Reageer