Weekblad The Spectator gedijt bij Brexit

eu-1473958

Dat de Brexit de politiek in het Verenigd Koninkrijk op zijn kop heeft gezet, legt op politieke verslaggeving gerichte media geen windeieren.

Het conservatieve politieke weekblad The Spectator ziet sinds het referendum de oplage stijgen, schrijft Digiday. Vorige maand zat het op het recordaantal van 400 nieuwe abonnees per dag. En toen premier Theresa May dinsdag onverwacht verkiezingen aankondigde, verwelkomnde het drie keer zoveel nieuwe abonnees als op een normale dag.

Ook The Times of London en de Financial Times doen het goed in de post-Brexit periode. De kranten grijpen de ontwikkelingen actief aan om het publiek te wijzen op de relevantie van de kwaliteitsjournalistiek die zij produceren. Iets soortgelijks gebeurt ook in de VS, waar The New York Times en andere kwaliteitsmedia al een tijdje een ‘Trump bump’ rapporteren.

Overigens wijst de hoofdredacteur van The Spectator erop dat Trump en Brexit geen geïsoleerde verklaringen zijn. Volgens hem is er sprake van een bredere trend: het publiek is meer en meer bereid om te betalen voor kwaliteitsjournalistiek.

Deel dit artikel:

Over Menno van den Bos

Menno van den Bos is freelance journalist. Hij werkt voor Vrij Nederland, VICE, De Medianieuwsbrief en SVDJ.nl.

Reageer