24 miljoen extra steun voor lokale media

Nieuws | Subsidie
  • Redactie
  • 28 mei 2020
  • 212 woorden , 1 min. lezen

Voor het Tijdelijk Steunfonds Lokale Informatievoorziening is begin april 11 miljoen euro beschikbaar gesteld, met als doel de lokale informatievoorziening op peil houden tijdens de coronacrisis. Daarvan werden 181 lokale publieke omroepen en 410 huis-aan-huiskranten voor drie maanden geholpen: van 15 maart tot en met 15 juni. Het geld dat met de eerste ronde nog niet was opgemaakt, zo’n 1,6 miljoen euro, wordt momenteel ingezet om ook andere lokale media te ondersteunen, zoals lokale nieuwswebsites.

Omdat er vanwege de crisis ook na 15 juni nog behoefte is aan financiële ondersteuning, wordt het Steunfonds verlengd tot het einde van het jaar. Net als in de vorige twee rondes wordt de regeling uitgevoerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, dat momenteel samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkt aan de voorwaarden en aanvraagprocedure. Hierbij wordt rekening gehouden met ervaringen uit de vorige rondes.

Het Stimuleringsfonds streeft ernaar om de regeling op 15 juni open te stellen. Een week voorafgaand aan de opening verschijnt er meer informatie op www.svdj.nl/steunfonds.

Het steunfonds komt bovenop de generieke maatregelen die het kabinet al eerder nam om bedrijven te ondersteunen. Het gaat dan onder meer om extra ondersteuning voor zzp’ers en uitstel van het betalen van diverse belastingen.

 

Lees ook: 15 journalistieke fondsen die nu uitkomst kunnen bieden

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.