€50.000 voor Yournalism

Yournalism heeft een subsidie ontvangen van Vereniging Veronica en Stichting Democratie & Media. De twee partijen geven samen een bedrag van €50.000,- euro, dat besteed zal worden aan verdere doorontwikkeling van het innovatieve journalistieke platform. "Met deze aanmoediging kan het nog jonge platform bewijzen dat het bestaansrecht en relevantie kan hebben in het huidige journalistieke landschap, en dat willen wij heel graag ondersteunen", aldus Nienke Venema, directeur van Stichting Democratie & Media.

Huub Schuijn, mede-oprichter van Yournalism, is heel blij met de ontvangen subsidie: "Met een startkapitaal van zo’n €20.000,-­ zijn we Yournalism in mei 2014 gestart. We hebben met weinig middelen bewezen dat mensen bereid zijn te doneren voor diepgravend, journalistiek onderzoek. Deze volgende subsidie stelt ons in staat om meer belangrijke assumpties van ons bedrijfsmodel te testen. Zo gaan we op zoek naar de juiste vorm voor Yournalism, om als zelfvoorzienende onderneming in het roerige medialandschap op eigen benen te kunnen staan."

Ook bestuurslid Teun Gautier van Vereniging Veronica is erg blij dat deze subsidie in samenwerking met Stichting Democratie & Media tot stand is gekomen: "De Nederlandse journalistiek lijkt flink in beweging gekomen te zijn de laatste tijd, en innovaties als Yournalism zijn een voorbeeld voor vele anderen. De lezer gaat een veel belangrijkere rol spelen als deelnemer aan het journalistieke proces. Yournalism gaat deze ontwikkeling een belangrijke impuls geven. De lezer zal dankzij Yournalism weer betrokken worden bij het identificeren van onderwerpen en het financieren van onderzoek."

Het eerste onderzoek van Yournalism – naar de macht van de zorgverzekeraars – is inmiddels gestart. Ook een onderzoek naar de staat van regionale journalistiek is via het platform succesvol gefinancierd. Begin volgende maand zullen de eerste resultaten van deze onderzoeken worden gepresenteerd.

Reageer

Geef een reactie

*