Apple presenteert News

Apple heeft gisteren tijdens de jaarlijkse ontwikkelaars conferentie de app News gepresenteerd. De app biedt een verzameling artikelen van titels als The New York Times en Bloomberg en past de content-feed aan op je persoonlijke interesses.

Het eerste dat de News-app wil doen is erachter komen waar je als lezer van houdt, vertelt Susan Prescott, vice president Product Management & Marketing van Apple. Om daar achter te komen kan de gebruiker bij het instellen van de app selecteren welke titels en onderwerpen in de gepersonaliseerde newsfeed terug moeten komen. En daarmee heb ik ´all my news, in one place´, aldus Prescott. Artikelen worden digitaal verrijkt met foto’s, video’s, infographics en animaties, maar behouden de opmaak en stijl van de originele publicatie. Door te swipen kan er door de verschillende artikelen gebladerd worden en kunnen stukken gebookmarkt worden.

Slimme app

Volgens Apple is de app slim, dus hoe meer je leest, hoe beter de app weet waar je als lezer in geïnteresseerd bent. Artikelen die niet in het persoonlijke overzicht terugkomen kunnen via de explore-knop gevonden worden. Volgens Prescott worden er meer dan een miljoen topics bijgehouden, waardoor ook naar specifieke onderwerpen of personen gezocht kan worden.

Niet alleen lezers kunnen een feed samenstellen, ook voor uitgevers is het mogelijk content gebundeld aan te bieden. Volgens Villamedia zijn de advertentie-opbrengsten voor de uitgevers. Of en hoe gebruikers voor content moeten betalen, is nog niet heel duidelijk. Ook is het nog niet bekend wanneer de app precies beschikbaar zal zijn. Het gaat in ieder geval gepaard met de uitrol van iOS 9 en zal in eerste instantie alleen verkrijgbaar zijn in Amerika, Groot-Brittannië en Australië.

Leuk feitje: De app is gebouwd door het Nederlandse PRSS, dat eerder werd overgenomen door Apple.

Reageer

Geef een reactie

*