Axel Springer komt met eigen online kiosk

De Duitse uitgever Axel Springer deed vorig jaar samen met The New York Times nog een investering van 3 miljoen in Blendle, nu zetten ze vol in op hun eigen online iKiosk en gaan ze de concurrentie aan met het onlangs in Duitsland geopende Blendle.

Kranten en tijdschriften lezen waar, wanneer en via welk device je zelf wilt. ‘De nieuwe persvrijheid’ noemen de Duitser het zelf. Maar zo nieuw is het niet. De dienst bestaat al sinds 2011 en heeft onlangs een update gekregen er is gestart met een grote marktingcampagne. Aan het platform werken 130 uitgevers mee, wat rond de 500 beschikbare titels moet opleveren, die als ePaper te lezen zijn. Die kunnen als losse nummers, of in abonnementsvorm aangeschaft worden.

Dat het platform nieuw leven is ingeblazen zou weleens te maken kunnen hebben met de eerste internationale uitbreiding van Blendle. Begin deze maand was Duitsland het twee land waar de kiosk opende.

Toch biedt iKiosk niet de functionaliteit waarmee Blendle zich onderscheidt. Er kunnen namelijk geen losse artikelen aangeschaft worden. Als lezer ben je dus nog steeds gedwongen een volledige titel aan te schaffen, vergelijkbaar met het traditionele uitgeefmodel. Een gemiste kans?

Bekijk hier iKiosk
Neem een kijkje bij de Duitse Blendle

Reageer

Geef een reactie

*