BBC toont content lokale kranten

Het aantal Britse regionale kranten dat content deelt met de BBC wordt uitgebreid. Local Live, zoals het project heet, moet voor zowel de kranten als de omroep voordelig zijn en een einde maken aan de zinloze rivaliteit tussen lokale kranten en de BBC.

In het noord-oosten, waar de proef nu naar uitgebreid is, wordt op de lokale websites van de BBC doorgelinkt naar content uit de dagelijkse kranten uit die regio. Het gaat daarbij om korte nieuws updates, sportnieuws en weer- en verkeersberichten. De BBC wil op deze manier samen met lokale media nieuwe manieren ontwikkelen om de meest relevante content voor specifieke doelgroepen zo snel mogelijk bij de lezer te brengen, en de mate van updatedness, zoals de BBC het zelf noemt, te verhogen. Afhankelijk van de uitkomsten van de proef, wordt het project het komende jaar mogelijk landelijk uitgerold.

Redacties van de lokale kranten kunnen hun content via Twitter onder de aandacht brengen van de BBC. Door de hashtag #BBCNorthEast te gebruiken, wordt de betreffende content automatisch opgepikt door de redacties van de Omroep.

Einde van zinloze rivaliteit

Eerder maakte James Harding, head of news bij de BBC, de belofte een einde te maken aan de zinloze rivaliteit tussen uitgevers en de omroep. Hij is van mening dat de samenwerking juist voor beide partijen voordelig is, vertelde hij eerder deze maand. Hij is juist gecharmeerd van de lokale journalistiek, die de BBC niet altijd genoeg aandacht heeft gegeven.

Regionale kranten hebben in het verleden dikwijls aan de bel getrokken bij de BBC om meer waardering te krijgen voor hun content, wanneer deze gebruikt werd. Die waardering lijkt er met deze samenwerking enigszins te komen.

Reageer

Geef een reactie

*