Debat over balans PR en journalistiek

Vanavond vindt in de Utrechtse Communicatiekring (UCK) een debat plaats over de verhouding tussen PR-medewerkers en journalisten.

Aanleiding voor het debat is het onderzoek van onder andere Mirjam Prenger en Leendert van der Valk, dat uitmondde in de publicatie "Gevaarlijk Spel – De verhouding tussen pr & voorlichting en journalistiek".

In het onderzoek concluderen de auteurs dat er een onbalans is ontstaan tussen beide branches. De communicatiebranche is gegroeid en de professionele journalistiek is juist gekrompen. Dit onderzoeksresultaat vormt voor de UCK de aanleiding voor het organiseren van een debat over de gevolgen hiervan.

NOS/AD versus Gemeente Gouda/Rabobank

Tijdens de debatavond kruisen Arjan Paans (adjunct/hoofdredacteur AD) en Lidwien Gevers (verslaggever NOS journaal) de degens met Hans Scholten (Hoofd communicatie Gemeente Gouda) en Hendrik Jan Eijpe (hoofd woordvoering en PR Rabobank Groep).

"Wat merken de forumleden in hun praktijk van een mogelijke disbalans? En naar welke kant slaat die dan door? Wat zal het effect zijn van recente ontwikkelingen (bezuiniging bij de publieke omroep, inkrimping bij Wegener, het verdwijnen van media als De Pers en de GPD, 30% inkrimping van communicatieafdelingen bij onder andere de Gemeente en de Provincie Utrecht, enz)?", schrijft de UCK.

De avond wordt ingeleid door Leendert van der Valk, auteur van Gevaarlijk Spel.
De debatavond start om 19.30 uur en is alleen toegankelijk voor UCK-leden of introduc├ęs.

Lees Gevaarlijk Spel

Het onderzoek Gevaarlijk Spel is medegefinancierd door het Stimuleringsfonds en hier te lezen en downloaden.

Reageer

Geef een reactie

*