Geluid tikkende typemachines terug op redactievloer

Toen typemachines plaats moesten maken voor computers en de gebruikelijke telefoontjes werden vervangen door mails, veranderde op redactievloeren niet alleen de manier van werken – makkelijker, sneller –, maar werd het ook een stuk stiller. Om redacteuren te stimuleren gaat The Times terug in de tijd en brengt het getik terug op de werkvloer.

Een grote speaker die tussen de journalisten staat laat het geluid van tikkende typemachines horen. De dag begint met het geluid van één typende verslaggever, maar naarmate de deadline nadert worden dit er meer en brengt de speaker steeds meer rumoer op de werkvloer, zo meldt The Independent.

@johnnypaige @SophieWarnes no I love it greatly, especially with it being so close to my desk pic.twitter.com/JPCngd90xh

— Jules Mattsson (@julesmattsson) August 26, 2014

Lucia Adams, hoofd digitaal bij The Times, vertelt dat het gaat om een experiment, waarvan er meerdere zullen volgen. Doel van de speaker: het energieniveau opkrikken en de redactie meer het gevoel van een naderende deadline geven. Of het experiment een succes is moet nog blijken, vooralsnog is er al door één van de redacteuren geprobeerd de speaker uit te zetten, zonder succes.

Lees meer

Reageer

Geef een reactie

*