Gezocht: Hyperlocals in Flevoland

Het Stimuleringsfonds deed in 2012 een omvangrijk onderzoek naar de regionale nieuwsvoorziening. Dat heeft een grote database met lokale nieuwsinitiatieven opgeleverd. Deze database hebben we door de jaren heen steeds verder aangevuld en wordt later dit jaar openbaar gemaakt. Omdat hyperlocals komen en gaan in rap tempo, vragen we jouw hulp om onze database zo compleet mogelijk te maken. Elke week kijken we naar een andere provincie. Welke hyperlocals missen we nog in Flevoland?

Wat is een hyperlocal?

Hyperlocals zijn op zichzelf staande websites met lokaal nieuws over een gemeente, dorp of zelfs wijk. Ze opereren naast de bestaande kranten en omroepen of werken ermee samen. Hyperlocals brengen een breed spectrum aan algemeen nieuws of beperken zich tot politie- of 112-berichten. Sommige zijn opgezet als nieuwsblog, andere vermengen het eigen nieuws in meerdere of mindere mate met persberichten van overheden, maatschappelijk middenveld en (sport)verenigingen. Veel 112-sites voorzien politieberichten van eigen foto- en videomateriaal.

Help mee!

De komende weken kijken we elke week naar een andere provincie, deze week is dat Flevoland. Hieronder het overzicht van de sites die we tot nu toe aantroffen in de Flevoland en de daarbinnen liggende gemeenten.

Overzicht hyperlocals in Flevoland medio 2015

Regio Initiatief
Almere almere-nieuws.nl
Almere hvalmere.nl
Zeewolde 112zeewolde.nl
Zeewolde blikopzeewolde.nl

Tips ons

Geef je aanvulling via onderstaand formulier, dan kijken we of de hyperlocal voldoet aan onze onderzoekscriteria en opgenomen kan worden in de database.

Help ook mee met de andere provincies

Reageer

Geef een reactie

*