JOB wint de Toekomst Prijs

Tijdens de uitreiking van De Tegels heeft het Journalistieke OnderzoeksBureau (JOB), van Anne van Oudheusden en Yvonne Roerdink de Toekomstprijs gewonnen. Van de drie genomineerden vond de jury JOB het meest veelbelovende idee.

Newpaper, LocalFocus en JOB waren als winnaars van The Challenge alle drie genomineerd voor de Toekomstprijs. Donderdagmiddag mochten de drie concepten zich presenteren in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Een jury bestaande uit Marten Blankesteijn, Farid Tabarki en Marloes Lemsom beoordeelde de projecten en kozen JOB tot winnaar.

Eerder wonnen de drie journalistieke startups ieder al €20.000 subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Pers om hun concept uit te werken.

Commercie verenigen met kwaliteitsjournalistiek

Met JOB willen Anne van Oudheusden en Yvonne Roerdink met een nieuw verdienmodel commercie en kwaliteitsjournalistiek met elkaar verenigen. JOB wil onderzoek uitvoeren door bij bedrijven data te verzamelen over maatschappelijk relevante kwesties. Uit die onderzoeken worden vervolgens resultaten verkocht aan bedrijven en journalistieke producties gemaakt. Lees meer op de projectpagina, lees het interview met Roerdink.

Mediareis

De winnaars krijgen een mediareis naar Berlijn waar ze onder meer een bezoek aan Google en verschillende journalistieke startups zullen afleggen. JOB gaat net als Newpaper en LocalFocus het komende jaar werken aan de realisatie van hun concept.

Eind 2013 start het Stimuleringsfonds een nieuwe Challenge waarin (oud)studenten hun vernieuwende journalistieke concept kunnen uitwerken onder begeleiding van experts. De aanmelding start later dit jaar.

Lees meer

– Lees de interviews met Newpaper, LocalFocus en JOB
– Lees de verslagen terug over de masterclasses van The Challenge

Reageer

Geef een reactie

*