Kranten gaan strijd aan met zinloze comments

The New York Times en The Washington Post gaan met hulp van de Amerikaans Knight Foundation tools ontwikkelen om het voor gebruikers makkelijker te maken commentaar achter te laten bij artikelen en de interactie tussen lezer en journalisten te vergoten.

Het gezamenlijke project van de twee kranten wordt in samenwerking met Mozilla OpenNews uitgevoerd, een project van de Knight Foundation dat innovatieve journalistieke ecosystemen bouwt. Voor de project, dat twee jaar zal duren, is bijna vier miljoen dollar beschikbaar gesteld door de Knight Foundation.

Open source

Doel van het project is om tools te ontwikkelen waarmee nieuwsorganisaties een grotere betrokkenheid en personalisatie onder lezers kunnen bevorderen. Daarvoor zullen op open source-basis verschillende tools ontwikkeld worden. In plaats van verschillende organisaties die ieder op hun eigen eilandje proberen te innoveren, hebben de kranten de handen nu ineen geslagen. Door het open source karakter van het project kunnen ook buitenstaanders met de ontwikkelde technieken aan de slag.

Betere communities

Een van de functies van het nog naamloze systeem is het standaardiseren van de verschillende community systemen die nu online gebruikt worden. De functie om de meest ‘relevante’ posts van betrokken lezers eruit te filteren en prominenter weer te geven springt daarbij in het oog. Nodeloos aggressieve of beledigende reacties krijgen hierdoor een kleiner podium. Volgens Greg Barber, director of digital news bij The Washington Post, zou dit moeten leiden tot
betere communities met meer betrokken lezers.

Lees meer

Reageer

Geef een reactie

*