Marktplaats voor infographics live

GraphixBox, marktplaats en productieplatform voor infographics, is live. Media die infographics aanbieden krijgen er met het platform een verdienmodel bij en media die ze tweedehands inkopen zijn goedkoper uit.

Op het platform van GraphixBox kunnen media en infographic-makers hun visualisaties uploaden. Andere media kunnen deze beeldverhalen tegen een gereduceerd tarief kopen en zelf publiceren. Omdat infographics digitaal gemaakt worden, kunnen ze makkelijk aangepast worden aan de stijl van een ander mediamerk, waardoor ze zich goed lenen voor hergebruik. Naast marktplaats, is GraphixBox ook een productieplatform dat in samenwerking met een aantal infographic-makers beeldverhalen maakt die aansluiten op de actualiteiten.

Infograhics zijn op de site verdeeld over een aantal thema’s. Van sport en cultuur tot politiek en recht. Per infopgraphic is aangegeven welke rechten er op rusten voor herplaatsing (dat mag bijvoorbeeld maar eenmalig) en wat een koper mag aanpassen voor eigen publicatie. Prijzen variëren van enkele tientjes tot honderden euro’s. Wat een infographic kost bepaalt de plaatser zelf, maar GraphixBox heeft wel een advies: vraag niet meer dan 50 procent van de nieuwprijs. Na verkoop ontvangt het platform een deel van de verkoopprijs.

In de zomer van 2014 stelde het Stimuleringsfonds een subsidie van maximaal ? 37.396,- beschikbaar voor de oprichting van het platform. Een klein jaar later is de site nu live. Het betreft een soft launch, vertelt Stiphout. De komende periode is bedoeld om het platform te vullen met zoveel mogelijk infographics. “Zodra we er driehonderd online hebben staan gaan we actief mediapartijen benaderen om de infographics aan te verkopen”, aldus Stiphout.

Klik hier voor de site van GraphixBox

Lees ook

Reageer

Geef een reactie

*