MijnZ komt met magazine voor en door Zwolse jongeren

Na jongerenwebsite MijnZ komt De Stentor volgende week met het magazine MijnZwolle. Het blad, dat eens per kwartaal zal verschijnen, wordt in een oplage van 50.000 gedrukt. Het eerste nummer verschijnt op 13 augustus en wordt huis-aan-huis bezorgd in Zwolse wijken waar veel jongeren wonen, en verspreid in opleidingsgebouwen en horeca in Zwolle en de regio.

Door: Dorien Vrieling

Voor studenten en werkenden

In de Bruisweek, de Zwolse introductieweek, wordt het blad feestelijk gepresenteerd. Projectleider Harold de Haan: "Samen met theater Odeon De Spiegel organiseren we een dag, waar studenten filmpjes over MijnZ en het nieuwe magazine te zien krijgen en natuurlijk het magazine wordt uitgedeeld. Er komen zo’n 4500 studenten, dus daar kunnen we mooi tamtam maken."

Doelgroep zijn behalve studenten ook werkende jongeren. "Als we ons alleen op studenten richten doen we een deel van onze doelgroep tekort. Het blad is echt gemaakt voor beide groepen jongeren. Vandaar dat we als eerste thema ook hebben gekozen voor ‘wonen en leven’, relevant voor alle jongeren."

Stadsgids voor jongeren

Het blad kan gezien worden als een stadsgids voor jongeren in Zwolle. "We hebben bijvoorbeeld een stuk over de mooiste studentenkamers, maar ook een verhaal over solliciteren met handreikingen." Alle artikelen hebben een duidelijke link met een Zwolse jongere. Zo werden studentenmenu’s samengesteld door een mbo-student die de koksopleiding volgt.

In juni vertelden De Haan en Alex Engbers, hoofdredacteur van De Stentor, al over de noodzaak om geld te verdienen naast MijnZ. Het magazine werd toen genoemd als inkomstenbron voor de website, die nauwelijks opbrengsten genereert. Engbers zei destijds: "Als het lukt om eraan te verdienen, kunnen we de opbrengsten weer in het project investeren."

Samenwerkende partners

Het blad is tot stand gekomen in samenwerking met de Zwolse Acht, de hbo- en mbo-instellingen van de stad, Zwolle Citymarketing en de plaatselijke theaters. Deze partijen adverteren ook in het nummer, net als enkele andere ‘losse’ adverteerders. Inhoudelijk wordt het blad gemaakt door de studenten die betrokken zijn bij MijnZ, voormalige medewerkers van de website en freelancers van De Stentor.

Lees meer

Reageer

Geef een reactie

*