Page Facts wint Tegel Toekomst Prijs

Page Facts heeft 13 april in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Tegel Toekomst Prijs gewonnen. Nadat de winnaars van The Challenge eerder die dag hun ideeën hadden gepresenteerd aan de jury, heeft Page Facts de prijs tijdens het avondprogramma van De Tegel in ontvangst mogen nemen.

Het idee

Page Facts ziet misleidende informatie op het web als een groeiend probleem. Google laat gebruikers zien op welke websites veel dezelfde woorden staan, maar niet welke informatie betrouwbaar is. Page Facts stelt de ingrediënten van een website per direct beschikbaar. Meetbare informatie die voor de software van de tool voor het oprapen ligt, maar waar lezers altijd naar moeten zoeken. Page Facts maakt de betrouwbaarheid van online bronnen zo in een oogopslag zichtbaar naast je zoekresultaten. Een werkend prototype van de tool is hier te vinden.

Volgens de jury – bestaande uit Martijn Bal (Director iMinds Media Innovation Center), Femke Awater (oud-winnaar, oprichter Correlations) en Huub Schuijn (oud-winnaars, oprichter Yournalism) – zit Page Facts ‘in het hart van wat nu online leeft’ en biedt het veel mogelijkheden om waarde toe te voegen.

Klik hier voor de website van Page Facts.

Lees meer

Reageer

Geef een reactie

*