Radio 1: The Challenge

Cor*relations en Yournalism, twee van de zeven finalisten van The Challenge, waren zondagavond te gast bij Niels Heithuis op Radio 1. Woensdag 5 maart presenteren de finalisten hun ideeën aan het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Pers waarna er drie winnaars worden gekozen. Femke Awater en Charlotte Waaijers van Cor*relations en Huub Schuijn en Sybren Kooistra van Yournalism gaven in de studio van Radio 1 alvast een voorproefje.

Yournalism

"Gratis nieuws is heel fijn en NU.nl is heel goed omdat je dan weet wat de headlines zijn, maar ik denk dat er heel veel Nederlanders zijn die binnen hun eigen regio, op lokaal niveau, met heel veel vragen zitten. En dan zie je dat er bij de regionale journalistiek te weinig middelen zijn en te weinig expertise is om dingen tot de bodem uit te zoeken." Yournalism wil daar verandering in brengen en geeft de ‘normale nieuwsconsument’ de mogelijkheid om zelf onderzoeksjournalistieke onderwerpen aan te dragen op hun crowfunding-platform.

Cor*relations

Ook Cor*relations vertelt waar zij kansen zien om de journalistiek te vernieuwen met hun idee. "Eigenlijk is ons product heel simpel: Wij willen buitenlandcorrespondenten op de kaart zetten. Er zijn steeds meer correspondenten die geen vast contract hebben maar als freelancer moeten werken en wij proberen ze onder de aandacht te brengen van de Nederlandse media. De kaart op onze site geeft een actueel overzicht van waar alle correspondenten zich op dat moment bevinden. Je kan met één klik zien wie waar zit en wat hij of zij kan."

Lees meer

Bekijk hier alle finalisten van The Challenge 2014.

Reageer

Geef een reactie

*