Steeds meer gebruikers LocalFocus

Een jaar geleden was LocalFocus een van de drie winnaars van The Challenge, een project van het Stimuleringsfonds voor de Pers dat laatstejaarsstudenten en net afgestudeerden de kans geeft vernieuwende journalistieke ideeën om te zetten in een concreet plan. Nadat er de afgelopen maanden verschillende pilots hebben gelopen, is er voor het komende halfjaar een akkoord gesloten met drie regionale mediapartijen. Zowel Omroep West, Omroep Flevoland en Dichtbij gaan gebruikmaken van het datajournalistieke platform.

Gratis Playground

Vanaf deze week is er ook een gratis proefversie van het
datajournalistieke platform beschikbaar. Het gaat om een beperkte versie van LocalFocus, waarbij iedereen eenvoudig zelf visualisaties kan maken met eigen datasets. De Playground is te vinden op localfocus.nl

Workshop datajournalistiek

Ben je benieuwd hoe je binnen enkele minuten interactieve kaarten en grafieken voor je eigen website maakt met de tool van LocalFocus? Ga dan 25 april naar de gratis workshop van LocalFocus in het Nieuwsatelier in Amsterdam. Wil je je aanmelden, mail dan naar jelle@localfocus.nl.

Meer over LocalFocus

Reageer

Geef een reactie

*