The Boston Globe en MIT gaan samen innoveren

8232300230.bmp

The Boston Globe gaat samenwerken met het Massachusetts Institute of Technology (MIT) om praktische innovaties in de nieuwsvoorziening door te voeren.

De samenwerking tussen de Amerikaanse krant en technische universiteit komt tot stand door de Knight Foundation, die een subsidie van 250.000 dollar (193.000 euro) beschikbaar stelde, schrijft de journalistieke blogsite Nieman Journalism Lab.

Factchecker Truth Goggles

Het ‘Centre for Civic Media’, een onderzoeksafdeling van MIT, heeft meerdere ideeën op de plank liggen om bij de krant uit te proberen, zoals:

"Er zijn zeker een aantal zaken waaraan ze werken die we graag willen gebruiken en naar onze lezers brengen", zegt Jeff Moriarty, vice-president digitale producten van The Globe. Hij is gecharmeerd van de factchecker. "Projecten als Truth Goggles, daarin zijn we geïnteresseerd. Die willen we tot leven brengen."

Concrete ideeën

De samenwerking is volgens Moriarty dan ook vooral bedoeld om concrete ideeën uit te proberen en minder om over langetermijnvernieuwingen na te denken. "We kijken naar de toekomst, maar we willen ook dingen bouwen die in de komende 3 tot 6 maanden applicaties opleveren."

Op dit moment zet The Globe de tool Newsflow van MIT al in, een realtime map waarop te zien is over welke steden en buurten het dagblad veel of weinig bericht en met een overzicht van het soort berichten.

Lees meer op Niemanlab.org

Deel dit artikel:

Reageer

Geef een reactie

*