Twitter lanceert Curator

De beste tweets van het web vinden in een aanbod van miljoenen per dag is niet altijd even makkelijk. Twitters nieuwe tool Curator moet daar verandering in brengen.

Afgelopen week lanceerde Twitter de tool Curator, die het zoeken, filteren en cureren van content op Twitter eenvoudiger moet maken.

Met Curator kunnen combinaties van trefwoorden en hashtags gemaakt worden, om content te zoeken rond een nieuwsgebeurtenis. Dit aanbod kan vervolgens op basis van onder meer aantal volgers, locatie en taal gefilterd worden. Maar ook het geslacht van de verzender en de emotie van tweets kunnen meegenomen worden in het zoekproces.

In eerste instantie zou de tool alleen voor een selecte groep mediaorganisaties beschikbaar zijn, maar na de positieve testresultaten in de beta-periode is besloten Curator volledig openbaar te maken.

RT reporter

De vraag naar goede zoektools voor Twitter bestaat al langer. Zo ontwikkelde RT reporter met steun van het Fonds een tool die belangrijke nieuwsgebeurtenissen detecteert, nog voordat deze door de grote mediaorganisaties worden opgepikt. ANP is een van de gebruikers van RT reporter.

Reageer

Geef een reactie

*