Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is op zoek naar een Communicatiemedewerker (32 – 36 uur). Reageren voor 26 mei.

Ben jij een creatieve en resultaatgerichte communicatiemedewerker met een passie voor journalistiek? Zoek je een uitdagende functie waarin je je talenten kunt inzetten om de journalistiek te versterken? Dan is het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek op zoek naar jou!

Als communicatiemedewerker bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek draag je bij aan de uitvoering van onze communicatiestrategie. Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, schrijven en verspreiden van pakkende content op onze website, sociale media en nieuwsbrief. Je hebt een vlotte pen en weet hoe je onze doelgroepen kunt bereiken en enthousiasmeren.

Omdat we nu en in de toekomst onze werkzaamheden uitbreiden willen we het team Communicatie vergroten. Daarom zijn we per direct op zoek naar een nieuwe collega. Startdatum is in overleg.

Taakomschrijving

Als communicatiemedewerker werk je onder leiding van de Communicatieadviseur. Samen vormen jullie het team Communicatie. Dit team is verantwoordelijk voor alle (marketing)communicatie van SVDJ. Jullie zorgen ervoor dat o.a. de subsidieprogramma’s, events en nieuwsartikelen van SVDJ onder de aandacht worden gebracht bij journalisten, uitgevers en andere mediamakers. Denk aan het opstellen van communicatieplannen, schrijven van persberichten, beheren van de socials, bewaken van de huisstijl, bedenken en creëren van creatieve communicatie-uitingen en het vergroten van de zichtbaarheid van SVDJ.

Het werk van de communicatiemedewerker is voornamelijk uitvoerend van aard, tot de werkzaamheden behoren onder andere:

 • Beheren van de social kanalen van SVDJ; bedenken en publiceren van creatieve content;
 • Contentplanning maken voor de socials;
 • Schrijven en publiceren van teksten voor svdj.nl;
 • Opstellen van nieuwsbrieven;
 • (op)maken van divers promotiemateriaal zoals posters, video’s, socialposts, banners, whitepapers, presentaties en webpagina’s.

Profiel

Voor deze functie zoeken we iemand met een creatieve geest, die snel kan schakelen en goed overzicht kan bewaren.

Daarnaast zijn de functie-eisen:

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau. Een afgeronde opleiding in de richting van marketing/communicatie is een pré;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • Je hebt een vlotte pen en schrijft creatieve (marketing)teksten;
 • Je bent in staat om ingewikkelde boodschappen om te zetten in heldere teksten;
 • Je kunt goed uit de voeten met het beheren van social media-kanalen;
 • Je hebt creatieve ideeën om binnen de huisstijl van SVDJ verschillende uitingen te ontwerpen;
 • Je hebt oog voor detail.

Kandidaten met de volgende ervaring genieten de voorkeur:

 • Ervaring met Photoshop, InDesign, Illustrator en Premiere Pro of andere foto/video; bewerkingsprogramma’s;
 • Ervaring met Canva, Hootsuite, WordPress, Mailchimp en Linkedin Business Manager;
 • Ervaring met Google Analytics (4), Tag Manager en SEO;
 • Kennis van en affiniteit met de journalistieke sector.

Wij bieden

De functie van Communicatiemedewerker is een tijdelijke aanstelling voor 32 – 36 uur per week voor één jaar, met een proeftijd van één maand.

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO RIJK. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.557,07 en maximaal € 3.477,56 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Je ontvangt naast je salaris een IKB (Individueel Keuze Budget). Het IKB bestaat uit geld en tijd, hiermee kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

We bieden je een afwisselende baan met veel ruimte voor eigen invulling en creativiteit. Je komt te werken in een jong en enthousiast team. Je kunt werken vanuit ons kantoor in Den Haag, maar thuis/hybride werken is ook helemaal prima.

Solliciteren

Herken jij je in dit profiel, mail dan je motivatie (in een vorm naar keuze) en CV naar vacature@svdj.nl o.v.v: “Vacature Communicatiemedewerker” vóór 26 mei. Eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 30 mei tot 2 juni.

Heb je nog vragen over de functie dan kun je contact opnemen met Mariët Medendorp (Communicatieadviseur) via vacature@svdj.nl of 070-3617111.

Over SVDJ

Als Stimuleringsfonds voor de Journalistiek dragen we bij aan het versterken van de journalistieke infrastructuur in Nederland. Wij richten ons hierbij op organisatieontwikkeling, vernieuwing en verdieping van organisaties. Daarnaast zoeken we doorlopend naar nieuwe terreinen om met impact de journalistieke infrastructuur te versterken. Onze activiteiten bestaan uit een wisselwerking tussen kennisdeling, begeleiding en subsidie.

Denk daarbij aan het organiseren van kennisdelingsevenementen, het opzetten van subsidieprogramma’s voor de ontwikkeling van de onderzoeksjournalistiek of innovatie en het (laten) uitvoeren van onderzoek. Daarnaast delen we via onze website svdj.nl nieuws over ontwikkelingen in de journalistieke sector.

De afgelopen jaren zijn we als organisatie gegroeid van een meer traditionele subsidieverstrekker naar sparringpartner en een centrum van kennisdeling en innovatie. Het Stimuleringsfonds ontvangt als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) jaarlijks een bijdrage van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waaruit alle activiteiten worden gefinancierd, overeenkomstig de Mediawet.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.