Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is op zoek naar een Medewerker Evenementen en Productie (32 – 36 uur). Reageren voor 26 mei.

Wil jij je inzetten voor de toekomst van de journalistiek en tegelijkertijd je passie voor evenementen en productie tot uiting brengen? Dan is deze vacature bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek iets voor jou! Als medewerker Evenementen & Productie speel jij een cruciale rol bij het organiseren van inspirerende evenementen en het ondersteunen van journalistieke begeleidingsprogramma’s die bijdragen aan een sterke en diverse nieuwsvoorziening in Nederland.

Omdat we in de toekomst meer willen inzetten op kennisdeling en het organiseren van events zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe collega in de functie van Medewerker Evenementen & Productie. Startdatum in overleg.

Taakomschrijving

Als medewerker evenementen en productie werk je samen met de coördinator Programma & Productie. Je functie bestaat vooral uit het (mede)organiseren en produceren van evenementen. Denk daarbij aan kick-offs van subsidieprogramma’s, netwerkbijeenkomsten, workshops en grotere publieksevenementen. Je regelt diverse praktische zaken in aanloop naar en tijdens evenementen.

Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

 • Assisteren en ondersteunen van de Coördinator Programma & Productie bij het organiseren en plannen van de evenementen;
 • Je helpt collega’s met het vinden en vastleggen van locaties voor hun bijeenkomsten, en regelt benodigde faciliteiten als catering, hand-outs, of andere zaken;
 • Contact onderhouden met externe partijen en leveranciers: van locatiehuur en catering tot aan het verwerken van aanmeldingen en contact met deelnemers;
 • Opstellen en uitwerken van productiedocumenten en planningen;
 • Samen met collega’s evenementen evalueren en verbeteren.

Profiel

Wij zoeken een enthousiaste collega die van aanpakken houdt, makkelijk contact maakt en graag samenwerkt.

Daarnaast zijn de functie-eisen:

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau. Een opleiding in de richting van media of eventmanagement is een pré;
 • Je hebt sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands;
 • Je vindt het leuk om dingen te organiseren en regelen, en werkt nauwkeurig;
 • Je kunt je werkzaamheden goed plannen en organiseren. Samen met collega’s toewerken naar een deadline ligt jou goed, maar je kunt ook zelfstandig aan de slag;
 • Je draait je hand niet om voor licht administratieve werkzaamheden zoals deelnemerslijsten bijhouden en facturen verwerken;
 • Je vindt het niet erg om af en toe ’s avonds of in het weekend te werken;
 • Ervaring met CMS’en (zoals WordPress) en registratiesystemen is een pré;
 • Kennis van de journalistieke sector is een pré.

Wij bieden

De functie van Medewerker Evenementen & Productie is een tijdelijke aanstelling voor 32 – 36 uur per week voor één jaar, met een proeftijd van één maand.

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO RIJK. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.557,07 en maximaal € 3.477,56 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Je ontvangt naast je salaris een IKB (Individueel Keuze Budget). Het IKB bestaat uit geld en tijd, hiermee kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

We bieden je een afwisselende baan met veel ruimte voor eigen invulling. Je komt te werken in een jong en enthousiast team. Je kunt werken vanuit ons kantoor in Den Haag, maar thuis/hybride werken is ook helemaal prima.

Solliciteren

Herken jij je in dit profiel, mail dan je motivatie (in een vorm naar keuze) en CV naar vacature@svdj.nl o.v.v: “Vacature Medewerker Evenementen & Productie” vóór 26 mei. Eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 30 mei tot 2 juni.

Heb je nog vragen over de functie dan kun je contact opnemen met Lotte Kamphuis (Coördinator Programma & Productie) via vacature@svdj.nl of 070-3617111.

Over SVDJ

Als Stimuleringsfonds voor de Journalistiek dragen we bij aan het versterken van de journalistieke infrastructuur in Nederland. Wij richten ons hierbij op organisatieontwikkeling, vernieuwing en verdieping van organisaties. Daarnaast zoeken we doorlopend naar nieuwe terreinen om met impact de journalistieke infrastructuur te versterken. Onze activiteiten bestaan uit een wisselwerking tussen kennisdeling, begeleiding en subsidie.

Denk daarbij aan het organiseren van kennisdelingsevenementen, het opzetten van subsidieprogramma’s voor de ontwikkeling van de onderzoeksjournalistiek of innovatie en het (laten) uitvoeren van onderzoek. Daarnaast delen we via onze website svdj.nl nieuws over ontwikkelingen in de journalistieke sector.

De afgelopen jaren zijn we als organisatie gegroeid van een meer traditionele subsidieverstrekker naar sparringpartner en een centrum van kennisdeling en innovatie. Het Stimuleringsfonds ontvangt als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) jaarlijks een bijdrage van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waaruit alle activiteiten worden gefinancierd, overeenkomstig de Mediawet.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.