De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is per direct op zoek naar twee Projectmedewerkers (32 – 36 uur). Reageren voor 16 oktober 2023. 

Heb jij een passie voor journalistiek en wil jij je inzetten voor verschillende beleidsterreinen? Zoek je een uitdagende functie waarin je je talenten kunt inzetten om de journalistiek te versterken? Dan is het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek op zoek naar jou!

Als projectmedewerker bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek draag je bij aan de uitvoering van al onze beleidsterreinen. Het SVDJ heeft begeleidingsprogramma’s en regelingen op het gebied van organisatieontwikkeling, vernieuwing en verdieping. Je bent hierbij betrokken van kop tot staart – of het nu gaat om het opzetten van programma’s, monitoren van resultaten of werken met externen. Je staat veel in contact met deelnemers, die uit alle hoeken van de journalistiek komen. 

Omdat we onze werkzaamheden uitbreiden willen we ons team vergroten en zijn we per direct op zoek naar twee nieuwe collega’s. Startdatum is in overleg. 

Taakomschrijving 

Als projectmedewerker werk je onder leiding van de coördinatoren Organisatieontwikkeling, Vernieuwing en Verdieping. Samen vormen jullie het beleidsteam. Dit team is inhoudelijk verantwoordelijk voor alle begeleidingsprogramma’s en regelingen van SVDJ. Jullie zorgen ervoor dat alle deelnemers hierbinnen op de best mogelijke manier worden geholpen. Het is een sterk inhoudelijke functie, waarbij je veel partijen in de sector snel zult leren kenen.   

Tot de werkzaamheden behoren onder andere: 

 • Contact houden met alle deelnemers aan onze programma’s; 
 • Monitoren van de impact en evaluaties van subsidieprojecten; 
 • Voorbereiden van de adviezen richting het bestuur; 
 • Samenwerken met externe coaches en mentoren; 
 • Helpen ontwikkelen van nieuwe programma’s en regelingen. 

Profiel 

Voor deze functie zoeken we iemand met hart voor de journalistiek en met interesse in beleid. 

Daarnaast zijn de functie-eisen: 

 • HBO+ werk- en denkniveau. Een afgeronde opleiding in de richting van journalistiek en/of bestuurskunde is een pré; 
 • Je bent goed in timemanagement en gewend met deadlines te werken; 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels; 
 • Je bent bekend met de journalistieke sector in Nederland; 
 • Je bent analytisch sterk; 
 • Je hebt oog voor detail. 

Kandidaten met de volgende ervaring genieten de voorkeur: 

 • Je hebt ervaring met Microsoft 365; 
 • Je bent bekend met projectmatig werken; 

Wij bieden 

De functie van Projectmedewerker is een tijdelijke aanstelling voor 32 – 36 uur per week voor één jaar, met een proeftijd van één maand. Bij goed functioneren is verlenging mogelijk. 

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO RIJK. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.116,04 en maximaal € 4.848,81 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Je ontvangt naast je salaris een IKB (Individueel Keuze Budget). Het IKB bestaat uit geld en tijd, hiermee kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. 

We bieden je een afwisselende baan met veel ruimte voor eigen invulling en creativiteit. Uitvoerend werk hoort hier zeker bij, maar je leert onze beleidsterreinen ook goed kennen. Je gaat werken in een jong en enthousiast team. Je werk verricht je vanuit ons kantoor in Den Haag, maar thuis/hybride werken is ook helemaal prima. 

Solliciteren 

Herken jij je in dit profiel, mail dan je motivatie (in een vorm naar keuze) en CV naar vacature@svdj.nl o.v.v: “Vacature Projectmedewerker” vóór 16 oktober. Eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 16 oktober. 

Heb je nog vragen over de functie dan kun je contact opnemen met Willemijn Dekker (coördinator vernieuwing), Steffan Konings (coördinator verdieping) of Nina Onland (coördinator organisatieontwikkeling) via vacature@svdj.nl of 070-3617111. 

Over SVDJ 

Als Stimuleringsfonds voor de Journalistiek dragen we bij aan het versterken van de journalistieke infrastructuur in Nederland. Wij richten ons hierbij op organisatieontwikkeling, vernieuwing en verdieping van organisaties. Daarnaast zoeken we doorlopend naar nieuwe terreinen om met impact de journalistieke infrastructuur te versterken. Onze activiteiten bestaan uit een wisselwerking tussen kennisdeling, begeleiding en subsidie. 

Denk daarbij aan het organiseren van kennisdelingsevenementen, het opzetten van subsidieprogramma’s voor de ontwikkeling van de onderzoeksjournalistiek of innovatie en het (laten) uitvoeren van onderzoek. Daarnaast delen we via onze website svdj.nl nieuws over ontwikkelingen in de journalistieke sector. 

De afgelopen jaren zijn we als organisatie gegroeid van een meer traditionele subsidieverstrekker naar sparringpartner en een centrum van kennisdeling en innovatie. Het Stimuleringsfonds ontvangt als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) jaarlijks een bijdrage van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waaruit alle activiteiten worden gefinancierd, overeenkomstig de Mediawet. 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

 

 

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.