Vice en Knight gaan samenwerken

Vice Media en de Amerikaanse Knight Foundation gaan samenwerken en lanceren een nieuw project om journalisten innovatieve manieren van storytelling bij te brengen.

Vice Media en de Knight Foundation stellen samen in totaal 500.000 dollar beschikbaar aan de City University of New York’s Graduate School of Journalism om journalisten te helpen hun storytellingtechnieken te verbeteren, en zo een publiek aan te spreken dat behoefte heeft aan nieuwe vormen van journalistieke verslaggeving.

Volgens Jennifer Preston, vice president journalistiek bij Knight, helpt het initiatief bij de doorontwikkeling en verspreiding van de vernieuwende manier waarop Vice verhalen vertelt aan voornamelijk jongeren. Om dat te bereiken zullen traditionele en nieuwe manieren van storytelling samengevoegd worden. Sarah Bartlett van de Universiteit van New York over de subsidie: "We zijn blij met deze steun van Vice en Knight, en het zal ons helpen journalisten op te leiden die scherper en kritischer zijn en het publiek steeds beter bij het werk betrekken."

Lees ook

Reageer

Geef een reactie

*