Washington Post kan geld verdienen met CMS

The Washington Post, ruim een jaar geleden gekocht door Amazon-baas Jeff Bezos, heeft een nieuwe manier gevonden om geld te verdienen: het in licentie uitbrengen van het eigen content management systeem.

Volgens de Fiancial Times is de krant van Bezos door een van zijn partners benaderd met de vraag of er mogelijkheden zijn om het CMS onder licentie te gebruiken. Het systeem wordt al door enkele universiteiten waaronder Yale en de University of Maryland gebruikt als proef, maar nu is er dus ook interesse vanuit de krantenwereld.

Als de deal doorgaat betekent dat een nieuwe inkomstenbron voor de krant die, net als alle andere traditionele uitgaves, zoekt naar nieuwe verdienmodellen. Bij The Washington Post is een duidelijke omslag naar digitale innovatie te zien. Zo is het aantal programmeurs onlangs opnieuw uitgebreid, waarmee het totaal op 225 uitkomt. Daarnaast is er een development office geopend in New York, en staat er voor dit jaar een vestiging op de planning voor Virginia.

Het licenseren van het CMS en de uitbreiding van de innovatie activiteiten onderstrepen wederom de nieuwe koers van Bezos, die hij een jaar geleden toelichtte.

"The internet has radically disrupted traditional newspapers, so there’s a lot of invention and experimentation to be done … even though I didn’t know anything about the newspaper business, I did know something about the internet and companies reacting to the internet. That, combined with the financial runway that I can provide, is the reason why I bought the company." Lees meer.

Reageer

Geef een reactie

*