Winnaars The Challenge aan de slag bij A Lab

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en A Lab hebben de handen ineen geslagen voor het huisvesten van de drie winnaars van The Challenge 2015. Journee, Page Facts en Root Content gaan vanaf september aan de slag bij A Lab.

Begin 2015 startte de derde ronde van The Challenge. Tijdens tien masterclasses gingen de deelnemende teams onder begeleiding van experts aan de slag met hun idee. Na elke masterclass viel een van de teams af. Tijdens de finale in maart wonnen drie projecten ieder een subsidie van €20.000,-.

De winnaars, Journee, Page Facts en Root Content, krijgen niet alleen subsidie om hun project op te zetten, maar ook coaching en huisvesting. De kersverse start-ups zullen zich in september in A Lab in Amsterdam vestigen, de plek waar technologie & creativiteit elkaar ontmoeten. A Lab is momenteel bezig met het opzetten van haar ‘A Journalism Lab’, waar trends en bewegingen binnen de journalistiek besproken worden met members van de A Lab community en stakeholders in het veld. Momenteel hebben Yournalism (winnaar The Challenge 2014) en VersPers zich al in A Lab gevestigd.

Lees ook

Reageer

Geef een reactie

*