Vacature: Projectleider pilot lokale omroepen (36 uur) 

 Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek stimuleert de kwaliteit, diversiteit en onafhankelijkheid van de journalistiek door met geld, kennis en onderzoek de vernieuwing van de journalistieke infrastructuur in Nederland te bevorderen. Bij het Stimuleringsfonds zijn we op zoek naar een projectleider om te helpen bij het opzetten en begeleiden van een pilot rond publieke lokale omroepen. 

Wat houdt deze functie in? 

Als projectleider voor de pilot-regeling voor lokale omroepen houd je je bezig met de totstandkoming, uitvoering en begeleiding van de daarbij behorende subsidieregeling. Dit doe je samen met een team van het Stimuleringsfonds, dat naast de directie en het bestuur bestaat uit tien medewerkers. Het doel van de pilot-regeling is bijdragen aan de professionalisering van lokale omroepen verspreid over Nederland. 

Denk bij deze functie qua activiteiten aan het: 

 • Communiceren van en over de regeling, in- en extern; 
 • Contact onderhouden met projecten binnen de regeling/ dagelijks aanspreekpunt 
 • Schrijven van (nieuws)artikelen en interne stukken over de regeling 
 • Toetsen van subsidieaanvragen en verantwoordingen 
 • Het faciliteren van begeleiding binnen de regeling 
 • Het monitoren en meten van de output van de regeling. 

Jouw profiel 

 • HBO/WO werk- en denkniveau 
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring 
 • Je hebt affiniteit met/kennis van journalistiek en (lokale)omroepen 
 • Je bent geïnteresseerd in moderne vormen van projectmanagement en samenwerking 
 • Je communiceert makkelijk en helder, zowel mondeling als schriftelijk 
 • Je werkt zelfstandig en neemt graag initiatief en verantwoordelijkheid 

Wat bieden wij jou? 

Een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar voor 36 uur per week, bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband. Een plek in een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief waarin je wordt aangemoedigd om jezelf verantwoordelijk te maken voor eigen projecten en je snel kunt groeien. Een interessante functie met zeer uiteenlopende activiteiten, waarmee je bijdraagt aan een mooie en zinvolle toekomst voor de lokale journalistiek. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is een zelfstandig bestuursorgaan en volgt de arbeidsvoorwaarden van de Rijksambtenaren (ARAR). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.750,00 tot maximaal 3.885,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering (8,3 %). Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een vergoeding woon-werkverkeer (o.b.v. openbaar vervoer). 

Contact 

Het Fonds is per 1 februari opzoek naar deze medewerker. Interesse? Stuur je sollicitatiebrief met CV dan vóór woensdag 18 december naar info@svdj.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan René van Zanten. De gesprekken zullen plaats vinden in de week van 6 tot en met 10 januari.  

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.