Vacature: Projectmedewerker Onderzoeksjournalistiek (32 uur)

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek stimuleert de kwaliteit, diversiteit en onafhankelijkheid van de journalistiek door met geld, kennis en onderzoek de vernieuwing van de journalistieke infrastructuur in Nederland te bevorderen. Bij het Stimuleringsfonds zijn we opzoek naar een projectmedewerker onderzoeksjournalistiek.

Wat houdt deze functie in?

Als projectmedewerker onderzoeksjournalistiek houd je je bezig met de totstandkoming en uitvoering van de subsidieregeling onderzoeksjournalistiek. Dit doe je samen met de projectleider en het team van het Stimuleringsfonds, dat naast de directie en het bestuur bestaat uit tien medewerkers. Het doel van de regeling is bijdragen aan de ontwikkeling van onderzoeksredacties verspreid over Nederland.

Denk bij deze functie qua activiteiten aan het:

 • Produceren van evenementen
 • Communiceren van over de regeling naar externen
 • Contact onderhouden met projecten binnen de regeling/ dagelijks aanspreekpunt
 • Schrijven van (nieuws)artikelen en interne stukken over de regeling
 • Toetsen van subsidieaanvragen en verantwoordingen
 • Het faciliteren van begeleiding voor redacties binnen de regeling

Jouw profiel

 • HBO+, Starter
 • Je hebt affiniteit met – en kennis van (onderzoeks)journalistiek
 • Je bent geïnteresseerd in moderne vormen van projectmanagement en samenwerking
 • Je communiceert makkelijk en helder, zowel mondeling als schriftelijk
 • Je werkt zelfstandig en neemt graag initiatief en verantwoordelijkheid

Wat bieden wij jou?

Een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar voor 32 uur per week, bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband. Een plek in een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief waarin je wordt aangemoedigd om jezelf verantwoordelijk te maken voor eigen projecten en je snel kunt groeien. Een interessante functie met zeer uiteenlopende activiteiten, waarmee je bijdraagt aan een mooie en zinvolle toekomst voor de onderzoeksjournalistiek. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is een zelfstandig bestuursorgaan en volgt de arbeidsvoorwaarden van de Rijksambtenaren (ARAR). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.503,94 en maximaal 3.384,77 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering (8,3 %). Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een vergoeding woon-werkverkeer (o.b.v.
openbaar vervoer).

Contact

Het Fonds is per direct op zoek naar deze medewerker. Interesse? Stuur je sollicitatiebrief met CV dan vóór 30 september naar info@svdj.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Steffan Konings. Tot slot: we staan in het bijzonder open voor kandidaten met een diverse achtergrond.

Update: We hebben voldoende reacties en zullen binnenkort contact op nemen met geselecteerde kandidaten.