B the One (v/h. Dragonfly)

Het project B the One (v/h Dragonfly) heeft als doel een gesegmenteerd publiekstijdschrift op de markt te brengen, waarvan zowel de redactionele inhoud als de advertenties afgestemd zijn op de lezersprofielen.

In Zweden is tussen 1999 en 2001 een vergelijkbaar initiatief geweest onder de naam Voice, een vrouwenblad waarvan bij iedere editie 200 varianten verschenen. De techniek heeft sindsdien niet stil gestaan. Het ziet er nu naar uit dat het zelfs mogelijk zal zijn om volledig unieke varianten te krijgen, mede dankzij de betrokkenheid van experts van Kodak en Drukkerij Roto Smeets de Boer.

Naast dit tweemaandelijkse blad, dat zich in eerste instantie op vrouwen richt, wordt er een website gelanceerd, waarop de gebruikers journalistieke content op maat krijgen, zoals dagelijks gepersonaliseerd nieuws. Met adverteerders worden een aantal gezamenlijke en innovatieve online diensten opgezet.

Initiatiefneemster Barbara de Roos van uitgeverij Roses Unlimited BV: “Het tijdschrift is het nieuwe massablad op niche-niveau ingestoken. Je hebt daarvoor de breedst mogelijke doelgroep nodig om vervolgens goed te kunnen segmenteren. Die doelgroep bestaat uit positief ingestelde vrouwen die van tijdschriften houden en regelmatig online actief zijn. Ook het aanbod van journalistieke content is bewust breed omdat het vervolgens op persoonsniveau aangeboden gaat worden. Denk aan nieuws (75 procent van alle content), actualiteiten, reportages, interviews, columns, rubrieken, recensies en enkele lifestyle-producties (recepten, beauty, mode).”

De Roos heeft meer dan twintig jaar ervaring als redacteur, bladenmaker, e-mailmarketeer en uitgeefster bij publieksbladen als Libelle en Kampioen. Het gepersonaliseerd en gesegmenteerd aanbieden van content is al jaren haar passie. Samen met een team van creatieven, commerciëlen en webdevelopers is ze ervan overtuigd dat het haar gaat lukken om zowel het blad als de site in het derde kwartaal van dit jaar te lanceren. Al is ze nog wel dringend op zoek naar A-adverteerders die als eersten dit experiment met haar aan willen gaan.

 

Lees ook