Zapaday Flow

Zapaday Flow is een dashboard waarmee journalisten op één plek alle – nieuwe, relevante – toekomstige gebeurtenissen kunnen zien, verzamelen, volgen, bewerken en delen. De app combineert detectie en analyse van toekomstige gebeurtenissen uit online nieuws, Twitter, persberichten en kalenders van Zapaday.

Agenda-tool voor journalisten

Met de tool krijgen journalisten en redacties toegang tot een compleet en actueel overzicht van toekomstige politieke, culturele en economische gebeurtenissen, besluitvorming, rapporten, rechtszaken, uitreikingen, bijeenkomsten etc. Journalisten kunnen met Zapaday Flow beter vooruitwerken, selecteren uit een onafhankelijk en volledig aanbod van toekomstige gebeurtenissen en meer tijd besteden aan onderzoek en duiding.

De app wordt ontworpen met en voor journalisten en gebruikt nieuwe taaltechnologie voor het detecteren, metadateren, interpreteren, verrijken en clusteren van toekomstige gebeurtenissen uit alle online bronnen. Het project is vernieuwend in de wijze waarop het toekomstig nieuws en toekomstige gebeurtenissen aanbiedt, aansluitend bij de werkwijze en organisatieprocessen van journalisten en redacties.

Lees ook