Conferentie

De Regio Vecht Terug 2021

Conferentie

De Regio Vecht Terug 2021

De Regio Vecht Terug 2021 – hét event over de kracht van lokale/regionale journalistiek. Georganiseerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vanuit Beeld en Geluid Den Haag op 8, 9 en 10 juni 2021. Gemist? Bekijk het hele event hier terug.

Sprekers uit binnen- en buitenland schoven digitaal aan om met ons de kansen en uitdagingen van de lokale en regionale journalistiek onder de loep te nemen. De dagvoorzitter van het congres was Bart Jan Cune. Met zijn scherpe blik op lokale journalistiek vroeg hij de sprekers het hemd van het lijf over allerhande onderwerpen gelinkt aan lokale en regionale journalistiek. De dag werd geopend door demissionair minister Arie Slob en afgetrapt met een keynote van sociaal geograaf Josse de Voogd.

 

 

Datum
08 juni / 10 juni 2021
Tijd
14:00 – 18:00
Locatie
Online
Organisator
Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
Terugkijken 8 juni

De Regio Vecht Terug 8 juni – Terugkijken

De verdieping in

Ook organiseerde het Stimuleringsfonds op 9 en 10 juni verdiepende sessies over het professionaliseren van lokale omroepen, het perspectief van de opleidingen op de lokale/regionale journalistiek en de kansen van lokale onderzoeksjournalistiek.

  • Woensdag 9 juni 15:00 – 16:30: hoe kan de lokale omroep professionaliseren?
  • Donderdag 10 juni 11:30 – 12:30: Opleidingen en lokale journalistiek
  • Donderdag 10 juni 15:00 – 16:30: Lokale onderzoeksjournalistiek

De sessies zijn opgenomen en zullen achteraf via deze pagina terug te kijken zijn.

Doorpraten?
Wil je graag doorpraten over een onderwerp wat tijdens het congres ter sprake kwam of juist nog niet besproken is? Of wil je in contact komen met één van de sprekers of de makers van de video’s: Hogeschool Utrecht, Christelijke Hogeschool Ede, Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, Brabants Centrum,  NOS, NLPO, NNP, NVJ, VVOJ of de NDP?

Dat kan! Laat het ons wete,n dan we brengen je met hen in contact. Bij grote interesse voor bepaalde thema’s zullen we de komende tijd vervolgsessies plannen. Vul onderstaand formulier in om je interesse door te geven.

Contactformulier : https://bit.ly/2THfXk6

Alles terugkijken

NDP nieuwsmedia

Christelijke Hogeschool Ede

Hogeschool Utrecht

NLPO

Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten

NNP

Project Versterking Lokale Journalistiek NOS

NVJ

Brabants Centrum

VVOJ

Rimmer Mulder